28 februari 2022

Overheid subsidieert MKB voor duurzame inzetbaarheid medewerkers

Het kabinet vindt het belangrijk dat ook MKB-bedrijven investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, zodat zij arbeidsmarktfit blijven – voor andere functies, taken, rollen binnen of buiten de eigen organisatie. Omdat dit voor MKB-werkgevers nog niet altijd gebruikelijk is, biedt SZW hen de SLIM-regeling aan (Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het MKB).

Als ondernemer kunt u subsidie aanvragen:
• om de onderneming door te lichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken;
• om trajecten te starten tussen een loopbaanadviseur en een medewerker;
• voor een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.

Er is veel mogelijk. Download de pdf ′Menukaart SLIM-regeling′, kies een van de activiteiten en vraag vanaf 2 maart 2022 de subsidie aan. Lastig kiezen? Onze adviseurs, Margreet Xavier en Claire Bouman, staan klaar om u te helpen.

U kunt de SLIM-regeling gebruiken voor de vijf fasenscan.om inzicht te krijgen in de keercultuur. Vraagt u zich af wat u (beter) kunt doen om u te profileren als aantrekkelijk werkgever en uw eigen medewerkers echt regie te laten nemen over hun ontwikkeling? Door de behoeften en inspanningen van uw medewerkers te koppelen aan die van uw organisatie, krijgt u houvast hoe leven lang ontwikkelen in te richten. Vul de scan in en u kunt meteen aan de slag.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden