Duurzame inzetbaarheid leeft niet onder onze medewerkers

Het leeuwendeel van de werkgevers heeft veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid in de organisatie. Toch lukt het veel bedrijven niet goed om hun medewerkers in beweging te krijgen, zodat zij gebruik maken van de aangeboden faciliteiten op dit vlak.

Ook een middelgrote transportonderneming worstelde met dit vraagstuk. Medewerkers waren ontevreden over hun werk, maar ondernamen geen enkele actie. De werkgever vroeg AWVN om hulp.

AWVN adviseerde
Erken het belang en begrijp de urgentie van eigen regie op duurzame inzetbaarheid. Daar gingen de werkgever en AWVN-deskundigen samen mee aan de slag. De medewerkers werden actief betrokken bij het onderzoeken van verbetermogelijkheden. Er kwamen workshops, waarin medewerkers participeerden. Dat leidde o.a. tot aanpassingen in de samenwerking met planners en chauffeurs. Ook kwam er een vouwfiets in elke vrachtwagen om de benen te strekken na een lange rit en er kwam een werkgroep, die mee bleef denken. Medewerkers kregen inzicht in hun situatie en er ook controle over, doordat ze zélf plannen konden bedenken. Ze voelden zich betrokken, kwamen in beweging en maken nu wel gebruik van de geboden – deels door hen zelf bedachte – regelingen en instrumenten.

Benieuwd naar de andere tips om de eigen regie van medewerkers te stimuleren?

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden