Keuzesystemen

Dienstverlening AWVN, keuzesystemen
Let op: link werkt vanaf 16 april 2024. Klik op de afbeelding voor een overzicht van de adviesdiensten van AWVN op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Het aanbieden van keuzemogelijkheden in arbeidsvoorwaarden is een middel om meer individualisering, keuzevrijheid en flexibilisering in het arbeidsvoorwaardenpakket aan te brengen. Veel Nederlandse bedrijven bieden hun werknemers keuzemogelijkheden in arbeidsvoorwaarden aan.

Een persoonlijk keuzebudget (PKB) gaat een stap verder. In een persoonlijk keuzebudget zijn diverse arbeidsvoorwaarden samen onder één noemer gebracht. Voorbeelden van bronnen zijn leeftijdsdagen, bovenwettelijke vakantiedagen, eindejaarsuitkering en vakantietoeslag. Een budget kan worden toegekend in tijd of in geld en medewerkers bepalen zelf het doel.

AWVN heeft veel ervaring met de ontwikkeling van tal van keuzesystemen en keuzebudgetten en adviseert over alle aspecten, zoals de wenselijkheid, de vorm, de communicatie en de implementatie.

 

Neem contact op

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden