15 december 2021

Strengere coronamaatregelen verlengd

Strengere coronamaatregelen tot medio januari, basisscholen en BSO eerder dicht, en coronasteun ondernemers, waaronder NOW, verlengd tot en met maart 2022.

 

Basisscholen en BSO eerder dicht
Basisscholen en de BSO moeten dicht in de week voor Kerstmis, uiterlijk vanaf dinsdag 21 december. De BSO is tijdens de kerstvakantie van de scholen wel geopend. Het basisonderwijs start weer op maandag 10 januari 2022. Zie voor een overzicht van de maatregelen de site van de Rijksoverheid.

Voor noodopvang van kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep blijven de scholen wel open. Voor werkende ouders die niet tot de doelgroep behoren zijn er geen wettelijke verlofregelingen die hierin voorzien. De aankondiging van de sluiting is op vrij korte termijn is gedaan, maar niet zo ontijdig dat er sprake is van calamiteitenverlof. Van kortdurend zorgverlof is alleen sprake bij de noodzakelijke verzorging in verband met ziekte. Het is aan de werkende ouders om, waar nodig in overleg met hun werkgever, een oplossing te vinden.

Verlenging coronasteun ondernemers, waaronder NOW

Na de NOW-5, in verband met de strengere coronamaatregelen tot medio januari van kracht, komt er nu ook de NOW-6 voor periode januari tot en met maart 2022. Deze NOW-6 ligt op een vergelijkbaar niveau als de NOW-5-subsidie die sinds 13 december aangevraagd kan worden. De volledige voorwaarden voor NOW-6 maakt het kabinet in januari bekend.

Ook andere maatregelen uit het economisch steunpakket, waaronder de TVL,  worden voor het eerste kwartaal van 2022 verlengd. Bekijk het overzicht van de coronasteun voor ondernemers op de site van de Rijksoverheid.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden