Cao-app: uw cao modern en toegankelijk beschikbaar

Dienstverlening, arbeidsrecht, cao-app
Klik op de afbeelding voor een overzicht van de adviesdiensten van AWVN op het gebied van arbeidsrecht.

Met de cao-app zorgt u er als werkgever voor dat de cao altijd toegankelijk is voor al uw medewerkers. Uw cao-boekje is niet meer nodig. De cao-tekst wordt in deze app integraal opgenomen, is gemakkelijk doorzoekbaar en steeds actueel.

Behalve de cao-teksten kunt u ook overige arbeidsvoorwaarden in de app ter beschikking te stellen, zoals speciale regelingen of een personeelshandboek. De cao-app biedt u bovendien extra mogelijkheden om uw medewerkers te helpen met vragen over de cao. Zoals een FAQ, waarin medewerkers de antwoorden op veelgestelde vragen over hun arbeidsvoorwaarden vinden, of rekentools waarmee medewerkers zelf kunnen berekenen wat bepaalde arbeidsvoorwaarden in de eigen situatie betekenen. Dit zorgt voor minder vragen bij de helpdesk, HR en leidinggevenden.

Modern communiceren met uw medewerkers? Niet alle werknemers hebben toegang tot een computer of hebben een eigen (bedrijfs)e-mailadres. Wel heeft iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon. Via de app kunt u berichten verzenden, medewerkers om hun mening vragen via polls en vragenlijsten, of nieuwsberichten plaatsen.

Daarom de cao-app:

• overzichtelijk en goed doorzoekbaar
• handige vraagbaak
• eigentijds communiceren
• eenvoudig beheer van teksten
• keuze uit meer dan 30 tools
• voor phone, tablet en web.

Als werkgever heeft u een gebruikersvriendelijk dashboard waarmee u de app eenvoudig kunt beheren en berichten kunt plaatsen. Ook biedt het dashboard uitgebreide statistieken en inzicht in het gebruik van de app.
De app is uit te breiden met een webversie en een interactieve pdf: via het dashboard actualiseert u met een druk op de knop de inhoud van de app, de website en de pdf. Dit bespaart u tijd en kosten.

=Tekst loopt door onder de afbeelding=

cao-app

Diverse varianten cao-app

Cao-app basis omvat:
• de integrale cao-teksten, makkelijk doorzoekbaar
• FAQ (veelgestelde vragen & antwoorden)
• links naar nuttige externe websites
• twee standaard(reken)tools: keuze uit het berekenen van de AOW-leeftijd of het berekenen van zwangerschapsverlof, de tool schoolvakantiespreiding of een cao-kalender.

Cao-app plus
De plusvariant biedt u vele extra mogelijkheden om uw medewerkers verder te informeren en het betrekken bij hun arbeidsvoorwaarden. Zo kunnen we voor u maatwerkrekentools ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan rekentools over roosters en toeslagen, kopen/verkopen dagen, inleg PKB of duurzaam-inzetbaarheidsbudget.
Deze variant kunnen we verder op maat maken en uitbreiden met bijvoorbeeld tools om de gesprekscyclus te ondersteunen (feedbacktool en gesprekstools) of een meertalige tekst.
De plusvariant biedt u ook een gebruikersvriendelijk dashboard. Vanuit dit dashboard kunt u de onderdelen van de app beheren, pushberichten aan uw medewerkers sturen, polls en enquêtes uitzetten en beheren. Het dashboard biedt u ook uitgebreide statistieken over en inzicht in het gebruik van de app (zoals meest bekeken artikelen en FAQ’s, poll-statistieken, aantal downloads en het effect van uw verstuurde berichten).

De cao-app plus wordt speciaal voor u op maat ontwikkeld. Uw cao-app wordt onder naam van uw organisatie via de appstores van Apple en Google beschikbaar gesteld en is te downloaden op alle gebruikelijke devices. Als extra optie kunt u kiezen voor een inlog/authenticatie, die aansluit bij uw wensen en eisen.

Praktijkvoorbeelden cao-app

Er zijn diverse cao-apps voor branches en organisaties te downloaden in de appstores van Apple en Google. De kappersbranche en het Voortgezet Onderwijs hebben bij de lancering van hun cao-app een korte, heldere promotievideo gemaakt voor de gebruikers.

cao-appDe cao-app is een samenwerkingsverband tussen AWVN en app-ontwikkelaar Yaacomm.

Meer weten over de mogelijkheden van de cao-app? Uitgebreide informatie en nog meer voorbeelden uit de praktijk, vindt u op cao.app, de speciale cao-appsite van samenwerkingspartner Yaacomm.

Neem contact op

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden