24 juni 2021

Cao-overleg 2021 in de pers: waken voor jubel

De afgelopen dagen besteedden de kranten, mede naar aanleiding van de tussenevaluatie van AWVN, de nodige aandacht aan het lopende cao-overleg en de stand van zaken in de polder.


De Telegraaf
, dinsdag 22 juni 2021
De onderhandelingen over nieuwe cao’s verlopen stroef en gaan vooral over loon, terwijl er genoeg andere uitdagingen op de arbeidsmarkt zijn. Dat zegt AWVN-directeur Raymond Puts in de Telegraaf naar aanleiding van de publicatie van de tussenevaluatie van cao-jaar 2021. “Partijen zijn vooral bezig met de afwikkeling van de coronacrisis en te weinig met de grote uitdagingen waar we voor staan, zoals de krappe arbeidsmarkt.”
Lees het interview in De Telegraaf ‘Werkgevers waken voor jubelstemming over economie en sluiten loongolf uit’

De Volkskrant, woensdag 23 juni 2021
Het vroegpensioen is terug van weggeweest. In meer dan de helft van de recente cao’s zijn vroegpensioenregelingen afgesproken. Daardoor kunnen mensen drie jaar voor hun AOW-verjaardag stoppen met werken.
Lees het artikel in de Volkskrant ‘Het vroegpensioen komt terug, en niet alleen voor de zware beroepen’

Het Financieele Dagblad, donderdag 24 juni 2021
Polderpartijen maken zich zorgen over het trage verloop van de formatie. Urgente kwesties komen daardoor niet tot een oplossing. Een duogesprek met FNV-bestuurslid Zakaria Boufangacha en AWVN-directeur Raymond Puts.
Lees het artikel in FD ‘We hebben een regering nodig die de handschoen oppakt’

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden