27 maart 2018

Wat is het verschil tussen AWVN en VNO-NCW?

AWVN en VNO-NCW zitten allebei in de Malietoren in Den Haag en vertegenwoordigen beide Nederlandse werkgevers. Geregeld krijgen wij de vraag wat eigenlijk het verschil is tussen de twee organisaties.

 

Voormalig beleidsadviseur Hendrik Noten legt in deze vlog (maart 2018) uit dat AWVN werkgevers adviseert over sociaal beleid (bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden, collectieve arbeidsovereenkomsten en duurzame inzetbaarheid), waar VNO-NCW de belangen van ondernemers behartigt, niet alleen op het terrein van sociale zaken, maar ook als het gaat om bijvoorbeeld milieuwetgeving of belastingmaatregelen.

Wat is eigenlijk het verschil tussen AWVN en VNO-NCW?

Wat is eigenlijk het verschil tussen AWVN en VNO-NCW?
Hendrik Noten legt in een kleine minuut uit wat het verschil is tussen AWVN en VNO-NCW.

Meer informatie
Lees ′Machtige belangenbehartigers′ (hoofdstuk 28 van Geheugen van de polder, verschenen ter gelegenheid van 100-jarig bestaan van AWVN in 2019). Over het ontstaan van VNO-NCW (oudste voorganger: VNW, opgericht in 1899), het onderscheid tussen ondernemers- en werkgeversorganisaties en het ontstaan van de rolverdeling tussen VNO-NCW en AWVN.

Download ′Machtige belangenbehartigers′

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden