Home / Bij deze initiatieven is AWVN betrokken

Bij deze initiatieven is AWVN betrokken

AWVN draagt bij aan verschillende initiatieven die raken aan werkgeverschap en/of bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hieronder vindt u meer informatie over de intiatieven waarbij AWVN betrokken is.

 • Alles is Gezondheid

  Met een landelijke netwerk van ruim drieduizend organisaties uit het bedrijfsleven, politiek en de publieke sector werkt Alles is Gezondheid (AiG) samen aan een vitaler Nederland. Hierbij staat het individu/de gezonde wijkbewoner centraal en gelden gezondheid van mens en omgeving (ecosysteem) als waarden.

  ‘Duurzame inzetbaarheid’ is voor praktisch elke werkgever van groot belang, het thema is de laatste jaren telkens terug te vinden in de top-3 prioriteiten van werkgevers. Logisch dus dat AWVN partner is van AiG. AWVN’ers werken aan de verbinding van werkgevers met AiG, zodat zij inzichten en oplossingen uit andere domeinen (privé, school, (sport)vereniging, gezondheid, enz.) rond vitaliteit kunnen gebruiken en eigen inzichten kunnen delen.

  Leden kunnen hier de AWVN-plegde downloaden

  Meer weten over de inbreng en inzet van AWVN bij Alles is Gezondheid? werkgeverslijn@awvn.nl

 • De Normaalste Zaak

  AWVN stond in 2013 samen met MVO Nederland en Start Foundation aan de wieg van het inclusieve werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak.

  Sinds 2016 vormt AWVN met VNO-NCW en MVO Nederland het bestuur van stichting De Normaalste Zaak (DNZ). Daarnaast levert AWVN bijna 2 fte menskracht aan DNZ – inclusie-expertise, projectuitvoering, ondersteuning en communicatie.

  In een aantal projecten op het terrein van arbeidsparticipatie van mensen met een beperking trekken AWVN en DNZ samen op.

  Bij DNZ zijn inmiddels ruim 600 MKB-ondernemers én grote werkgevers aangesloten. Het netwerk bouwt aan een inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen die kan en wil werken welkom is. En brengt werkgevers bij elkaar om praktijkvoorbeelden te delen en op te komen voor gezamenlijke belangen.