20 februari 2020

Het werkpaspoort beantwoordt de vraag: “Welke vaardigheden hebben medewerkers eigenlijk?”

Logo People Power RadioSkills: een uniforme taal lost veel arbeidsmarktproblemen op. Een podcast over hoe je de vaardigheden van medewerkers kunt vastleggen in een werkpaspoort. 

Onze arbeidsmarkt is nog steeds gebaseerd op diploma’s. Ze vormen een soort paspoort die ons toegang geeft tot een deel van de arbeidsmarkt. Binnen de zorg was er onlangs de felle discussie over het onderscheid tussen MBO- en HBO-verpleegkundigen. Uiteindelijk gaat het werkgevers vooral om mensen met de juiste vaardigheden; om het werk te doen dat er ligt. Maar hoe weet je welke vaardigheden mensen hebben? Hoe leg je die vast? Wat vraagt dat van medewerkers en werkgevers? Luchtvaart Community Schiphol, eelloo, House of Skills en AWVN werken samen met vijf bedrijven op Schiphol aan de pilot: werkpaspoort. Met als doel om juist dit vraagstuk op te lossen. In de studio zijn Marloes Arbouw, senior consultant AWVN en Sara Bakker van eelloo.

Beluister hier de podcast van People Power Radio.

Meer een lezer dan een luisteraar? Lees dan hier de blog van Claartje van Ulden over het werkpaspoort.

Neem direct contact op met Marloes Arbouw

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden