23 november 2021

Liever persoonlijk keuzebudget dan wettelijk rouwverlof

Moeten we een wettelijk rouwverlof invoeren? Over die vraag buigt de Tweede Kamer zich op 25 november 2021. AWVN is gevraagd om bij dit gesprek aan te schuiven, en betoogt dat er goede redenen zijn om rouwverlof niet in de wet vast te leggen.

Werk en privé lopen in elkaar over, zeker wanneer mensen iets ingrijpends meemaken als het overlijden van een dierbare. Medewerkers ondersteunen in perioden van rouw hoort bij goed werkgeverschap. Is daarvoor ingrijpen vanuit de wetgever nodig, zoals geopperd wordt met het voorstel voor wettelijk rouwverlof?

In dit position paper licht AWVN toe dat rouw in de praktijk zelden tot problemen leidt tussen leidinggevenden en werknemers, en dat er al afspraken worden gemaakt op de werkvloer en in arbeidsvoorwaarden. Aan wettelijk verlof kleven bovendien grote nadelen, zoals de onmogelijkheid om rekening te houden met individuele behoeften. AWVN is daarom voorstander van het persoonlijk keuzebudget dat veel meer maatwerk toestaat.

Wettelijk rouwverlof? Liever persoonlijk keuzebudget

Wettelijk rouwverlof? Liever persoonlijk keuzebudget
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden