Ziek tijdens vakantie in oord met code oranje

Logo AWVN-werkgeverslijnMoet u het loon doorbetalen van een medewerker die in de coronaperiode ziek is geworden tijdens vakantie in een code oranje gebied?

​De overheid raadt reizen naar een gebied met code oranje af, tenzij er sprake is van een noodzakelijke reis. Vakantie valt niet onder een noodzakelijke reis. Als de werknemer ziek wordt tijdens zijn vakantie in een code oranje gebied, heeft dit dan consequenties voor het recht op loondoorbetaling als de werknemer ziek terugkomt?

U kunt de loondoorbetaling alleen stopzetten bij arbeidsongeschiktheid indien er sprake is van opzet van de werknemer. Deze opzet houdt in dat het handelen van de werknemer willens en wetens het doel heeft gehad om ziek te worden. Een werknemer die op vakantie gaat, heeft niet het doel om ziek te worden. De werkgever zal het loon daarom conform de afgesproken voorwaarden bij arbeidsongeschiktheid uit moeten betalen.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden