“Kundig, ervaren, prettig, snelle reacties, flexibel”

Radar ondersteunt kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking in de regio Zuid-Limburg. De organisatie helpt hen invulling te geven aan hun leven op het gebied van wonen, werk en dagbesteding, leren en vrije tijd. Dat doen ze dichtbij huis, samen met de cliënt, z’n persoonlijke netwerk, vrijwilligers en partners in de buurt. Zodat de cliënt van betekenis kan zijn voor zijn omgeving en andersom; en oprecht kan zeggen: “Zó wil ik leven”.

Najaar 2019 werd duidelijk dat Radar een reorganisatie moest ondergaan. Van de totale formatie diende 10% (75 fte) afgebouwd worden. Daar was een sociaal plan voor nodig. Voordat de onderhandelingen startten, benaderde Radar AWVN met de vraag hoe zij Radar konden ondersteunen bij het opstellen van het sociaal plan.

Peter Eck, directeur bedrijfsvoering Radar: “Binnen AWVN zit een brok ervaring als het gaat om onderhandelingen met vakbonden. Vanuit AWVN heeft Gerwin van der Lei ons ondersteund in het gehele traject van de onderhandelingen met in ons geval vier vakbonden. Gerwin heeft vaker aan landelijke onderhandelingstafels gezeten als vertegenwoordiger van werkgevers. Bij ons heeft hij op een zeer deskundige en prettige manier ondersteuning geboden”. Gerwin had AWVN-advocaat arbeidsrecht Astrid Zuidinga op de achtergrond paraat staan. “Zij was gedurende de onderhandelingen en het opstellen van de tekst van het sociaal plan steeds betrokken, zodat wij direct wisten of zaken ook juridisch juist waren.
De onderhandeling met de vakbonden hebben uiteindelijk in relatief korte periode tot een sociaal plan geleid.”

Eck geeft AWVN-experts Gerwin van der Lei en Astrid Zuidinga een groot compliment voor hun dienstverlening. “Kundig, veel ervaring, dienstverlenend, prettig, snelle reacties, flexibel –  leveren wanneer dat nodig is, ongeacht het tijdstip van de dag. Al met al een aan te prijzen organisatie.”

Ecks collega Carolien Beurskens, manager HR, voegt daar – specifiek over de juridische begeleiding door Astrid – aan toe: “Het enige dat ik aan Peters woorden kan toevoegen, is: pragmatisch, meedenken in praktische oplossingen en niet in problemen. Dat zie je bij juristen nog wel eens anders”.

Beeld still uit de tv-commercial gehandicaptenzorg van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), die in de eerste twee weken van mei 2020 landelijk aandacht vroeg voor de sector in coronatijd.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden