SER-besluit Fusiegedragsregels

​Op 18 september 2015 heeft is een herziene versie van de SER-Fusiegedragsregels verschenen (de laatste, het SER-besluit Fusiegedragsregels 2000, was sinds 5 september 2001 van kracht). De nieuwe regels zijn op 1 oktober 2015 in werking getreden. 

SER-Fusiegedragsregels 2015
De laatste editie van deze publicatie verscheen augustus 2022 – in een nieuw jasje. Klik op de afbeelding om de publicatie te downloaden.

• Algemene informatie over fusiegedragsregels vindt u op de site van de SER.

De SER-Fusiegedragsregels 2015, ook wel bekend als de fusiecode, beschermen de belangen van in een onderneming werkzame personen bij een voorgenomen fusie. De regels beogen te waarborgen dat bij het overwegen van een fusie de nodige aandacht aan de belangen van in de onderneming werkzame personen wordt besteed.

In tegenstelling tot de fusiegedragsregels uit 2000 gelden de nieuwe regels ook voor de overheid, non-profitorganisaties en het vrije beroep. Ook nieuw is de mogelijkheid tot bemiddeling voor partijen die een klacht hebben over het niet naleven van de fusiegedragsregels.

Fusiegedragsregels SER uitgelegd

Fusiegedragsregels SER uitgelegd
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden