10 april 2017

Jaarlijkse salarisverhoging budgetgestuurd

Organisaties zoeken in toenemende mate naar beloningsvormen die meer mee-ademen met hun financieel resultaat. Ook leeft de wens om meer te kunnen differentiëren, om medewerkers die ‘er het meest toe doen’ extra te belonen. En om medewerkers die omwille van hun duurzame inzetbaarheid een stapje terug doen, passende beloning te kunnen bieden.
De budgetgestuurde verhogingsmatrix komt aan deze wensen tegemoet. In deze beloningssystematiek bepaalt het bedrijf, afhankelijk van het financieel resultaat, welk budget beschikbaar is voor de jaarlijkse salarisverhogingen. Dat budget wordt over de individuele medewerkers verdeeld, afhankelijk van hun beoordeling en relatieve salarispositie (rsp) in de schaal.

Dit webpaper geeft een toelichting op de budgetgestuurde verhogingsmatrix, gaat in op de voor- en nadelen en behandelt de processtappen om invoering ervan mogelijk te maken.

Alleen beschikbaar voor leden.

Download afgeschermd

Log in via de inlogbutton rechtsboven op deze pagina of maak hieronder een tijdelijk account aan.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden