dinsdag 19 november 2019

Wab to do? Deel 2 – Ketenregeling, oproepcontract en WW-premie

De Wet arbeidsmarkt in balans, de Wab, komt eraan: 1 januari wordt deze van kracht. De gedachte achter de wet is dat het aantrekkelijker voor werkgevers moet worden om vast personeel aan te nemen. Daarvoor worden een aantal zaken aangepast, waaronder het ontslagrecht, de ketenregeling en de WW-premie.

Het eerste deel van de podcast behandelde de vernieuwingen die te maken hebben met het ontslaan van mensen: ontslagrecht, transitievergoeding en compensatie.
Dit tweede deel van de podcast gaat over de andere kant. Wat verandert er door de WAB als je mensen wilt aannemen? Denk aan de ketenregeling, oproepcontracten en de WW-premie.
Erik Heidemann praat met mr. Eva de Graaff, een van de advocaten die namens AWVN zaken van leden van de werkgeversvereniging behartigt.

In deze podcast worden de volgende vragen besproken. Wat verandert er nu precies in het ontslagrecht? Hoe beïnvloedt de Wab de ketenregeling? Wat verandert er rond oproepcontracten en hoe grijpt de Wab in op de WW-premie? Wat kan een werkgever nu al doen?

Download de whitepaper 'Wab op hoofdlijnen'

Marco Veenstra
januari 2020
Download
Slot
0 reacties