AWVN 100 jaar

Podcasts die elke werkgever moet hebben beluisterd

Artikel t.g.v. 100-jarig bestaan van AWVN
Artikel t.g.v. 100-jarig bestaan van AWVN

Vijf podcasts die werkgevers zouden moeten (willen) beluisteren in het jubileumjaar van AWVN – 2019.

 

Haagse Zaken: Pompen of verzuipen – politiek en klimaat 
Onder leiding van Lamyae Aharouay gaan NRC-redacteuren wekelijks met elkaar in gesprek over een onderwerp dat op dat moment de gemoederen in politiek Den Haag bezighoudt. Informatief en luchtig met vaak interessante doorkijkjes naar de achterkamertjes van het Binnenhof. Redacteur energie en duurzaamheid Erik van der Walle vertelt in deze aflevering van Haagse Zaken aan welke internationale afspraken Nederland zich moet houden en politiek columnist Tom-Jan Meeus laat zijn licht schijnen op de politieke worsteling op dit dossier in heden en verleden.

Pitchfork Economics: What is the purpose of a corporation? 
Nick Hanauer is een Amerikaanse venture capitalist die groot geld verdiende met zijn eigen investeringsfonds. In 2014 waarschuwde hij in een opinieartikel dat de fouten in de Amerikaanse economie zouden leiden tot óf een opstand óf de verkiezing van een dictator. Twee jaar na de verkiezing van Donald Trump is hij een podcastserie gestart waarin hij elke week een onderdeel van het gangbare denken over de economie ontleedt. In deze aflevering gaat hij met zijn twee gasten in op het doel van ondernemingen en waarom een bredere benadering met oog voor stakeholders nodig is.

This American Life: How to create a job
Misschien wel de alma mater van podcasts: This American Life is een wekelijks programma waarbij in elke aflevering een ander onderwerp aan de hand van uiteenlopende verhalen wordt uitgediept en verteld. Vaak grappig, soms spannend, maar altijd boeiend. In deze aflevering gaan de journalisten op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe ontstaan banen? Politici beloven vaak groei van werkgelegenheid. Maar in hoeverre zijn zij daar eigenlijk toe in staat?

HBR IdeaCast: John Kerry on Leadership, Compromise and Change 
IdeaCast is de podcast van de Harvard Business Review (HBR). In elke aflevering gaat redacteur Sarah Green in gesprek over een relevant onderwerp. Voor wie geen tijd (of zin) heeft de HBR te lezen, maar toch op de hoogte wil blijven van nieuwe ideeën, is dit een ideale productie. In deze aflevering gaat Green in gesprek met John Kerry over zijn ervaringen met leiderschap, het overreden van mensen en hoe je altijd je doelen voor ogen kan houden.

BNR Werkverkenners: HR heeft het pand verlaten
In de podcast Werkverkenners gaat Rens de Jong wekelijks op zoek naar antwoorden op vragen over werk. In deze aflevering: het zal u niet ontgaan zijn, maar het is code rood op de arbeidsmarkt. Het aantal openstaande vacatures bereikte vorig jaar een recordhoogte. En dus zetten bedrijven alles op alles om talent binnen te halen en binnen te houden. Van onboarden tot employer branding en wervingscampagnes: werknemers zijn in deze tijd het nieuwe goud. Er wordt daarom steeds meer gevraagd van de HR-afdeling. Die moet op strategisch niveau meedenken hoe het bedrijf kan worden klaargestoomd voor de toekomst. Toch zien we een vreemde beweging op de afdeling Human Resources: outsourcen.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden