Oproep. Gevraagd: HR-professionals die aan onderzoek willen meedoen

Oproep! Gevraagd: HR-professionals die in 2024 willen deelnemen aan een grootschalig, praktijkgericht onderzoek om de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

 

Eén op de drie vrouwen in Nederland is economisch niet zelfstandig. Een coalitie van onderzoekers, bedrijven en zorgprofessionals, verenigd in de Nederlandse Economische Veerkracht Coalitie, is daarom op dit moment bezig met een praktijkgericht onderzoek (en bijbehorende aanpak), gericht op het verbeteren van de economische positie en veerkracht van vrouwen.

De onderzoekers zijn nu ruim een jaar onderweg. Een belangrijk onderdeel is een goede verbinding tot stand brengen tussen onderzoek en praktijk. Daarom zijn de onderzoekers op dit moment op zoek naar HR-managers of -medewerkers (van organisaties actief in uiteenlopende sectoren – van industrie tot zakelijke dienstverlening) die in het kader van dit onderzoek deel willen uitmaken van een zogenaamde veerkrachttafel.

Deze veerkrachttafels gebruiken de onderzoekers om samen met de HR-professionals van gedachten te wisselen over hoe de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren is en om de reacties van de HR-professionals te peilen op de bevindingen van het onderzoek.

Het gaat in totaal om drie (online) bijeenkomsten in 2024. Centrale vraag is steeds of bedrijven met de onderzoeksbevindingen in de praktijk hun voordeel kunnen doen: verbeteren die de instroom inderdaad en zorgen ze ervoor dat vrouwen voor het arbeidsproces behouden blijven? En, als dat niet het geval is, wat is er dan wél nodig om de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren?

Wilt u als HR-professional deelnemen aan een veerkrachttafel, dan waardeert de coalitie dat zeer – u krijgt er in ieder geval een zeer krachtig en groot netwerk voor terug. Meer informatie over het onderzoek vindt u op de site van Nederlandse Economische Veerkracht Coalitie.

Als u interesse heeft om mee te doen, stuur dan een e-mail naar de projectleider, Fabian Dekker, die verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: dekker@seor.eur.nl. Hij neemt dan snel contact met u op.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden