Home / Persbericht / Raymond Puts nieuwe algemeen directeur AWVN
donderdag 12 december 2019

Raymond Puts nieuwe algemeen directeur AWVN

Raymond Puts (51) wordt de nieuwe algemeen directeur van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN). Hij was tot afgelopen najaar bestuursvoorzitter van uitzendorganisatie USG People, de nummer twee op de Nederlandse uitzendmarkt. Puts zal in zijn nieuwe functie ook deel uitmaken van de werkgeversdelegatie van de Stichting van de Arbeid.

In zijn drie jaar als bestuursvoorzitter van USG People heeft Puts de organisatie en de merkenportefeuille afgestemd op de snel veranderende omgeving en arbeidsmarkt. In het openbaar toonde hij zich een kenner van en een progressief denker over de arbeidsmarkt, onder meer door te stellen dat robotisering eerder meer dan minder werkgelegenheid zal betekenen. AWVN speelt een vooraanstaande rol in het maatschappelijke debat over de toekomst van de arbeidsmarkt en lanceerde de afgelopen jaren verschillende voorstellen op dat vlak, onder meer rond sociale zekerheid voor alle werkenden.

Puts, die opgroeide in Limburg, maakte vanaf begin jaren negentig carrière in de uitzendbranche, in het bijzonder bij Start en USG People. Vanaf 2007 vervulde hij daar verschillende directiefuncties. Hij studeerde commerciële economie op hbo-niveau en economie aan de Vrije Universiteit. Puts is maatschappelijk onder meer actief in een schoolbestuur.

Puts volgt per 1 januari Harry van de Kraats op die partner wordt bij executive-search-bureau Maes en Lunau in Amsterdam. Bij AWVN treft Puts een gezonde organisatie aan die er in de voorbije periode in slaagde traditionele dienstverlening te vernieuwen en uit te breiden met digitale vormen van dienstverlening. Zo groeide de AWVN-beloningsmonitor uit tot de snelst groeiende databank van beloningsgegevens en ontwikkelde de werkgeversvereniging Tiptrack, de (duurzame-inzetbaarheids)app die werkenden aan het roer van hun eigen toekomst zet. Qua ledenbestand bestrijkt AWVN inmiddels de hele marktsector.

De benoeming van Puts tot statutair bestuurder is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Inlichtingen
Jannes van der Velde, tel. 06 109 133 07, j.velde@awvn.nl

0 reacties