08 februari 2019

Bedrijfsleven moet werkgeverschap opnieuw uitvinden

AWVN pleit voor meer mens en maatschappij in de bestuurskamer.

‘Het bedrijfsleven moet het werkgeverschap opnieuw uitvinden, zegt Harry van de Kraats, voorzitter van werkgeversvereniging AWVN. Medewerkers, consumenten en andere belanghebbenden vragen meer betrokkenheid bij het personeel en de maatschappij als geheel. Samen met enkele ervaren commissarissen pleit hij voor aanpassing van de code voor goed ondernemingsbestuur.

Fotobijschrift: Harry van de Kraats met Marcel Voets, oprichter van UPANE en voormalig HR-directeur van onder andere Bavaria en TomTom.

Een werkgroep van ervaren commissarissen verbonden aan het Nationaal Register en aan werkgeversvereniging AWVN, pleit er voor dat ‘mens en maatschappij’ hoger op de agenda van bedrijven en organisaties komen te staan. De onderwerpen zouden richtsnoeren moeten zijn voor goed bestuur en toezicht.
Daarom adviseert de werkgroep de betrokkenen bij de verschillende codes in Nederland, om nieuwe richtlijnen in governance codes op te nemen, te beginnen bij de Corporate Governance Code.

Fotobijschrift: Voorzitter van de Monitoringcommissie Corporate Governance Code Pauline van der Meer Mohr ontvangt het whitepaper uit handen van Nationaal Register-voorzitter Olaf Smits van Waesberghe.

 

Download Whitepaper Mens en maatschappij
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden