Dura Vermeer: AWVN vertrouwde HR-adviseur

De divisie Bouw en Vastgoed van bouwconcern Dura Vermeer en AWVN werken al jaren samen. Goed advies en ondersteuning bij een complex reorganisatievraagstuk een aantal jaar geleden legde de kiem voor deze samenwerking. De kern daarbij is dat Dura Vermeer vooral ‘ontzorgd’ wil worden – door een vertrouwde HR-adviseur.

Breed scala aan vraagstukken

De divisie Bouw en Vastgoed van Dura Vermeer is lid van de bij AWVN aangesloten brancheorganisatie Bouwend Nederland. Op grond van dit lidmaatschap kan het bouwbedrijf gebruikmaken van de diensten van AWVN-advocaten. In de loop der jaren is een hechte band ontstaan. Alfred Boot, directeur Human Resources van Dura Vermeer: “AWVN is voor ons een vertrouwde partner geworden. De samenwerking verloopt prima. De advocaten van AWVN worden geregeld ingeschakeld door onze afdeling Human Resources voor allerlei soorten arbeidsrechtelijke vraagstukken. Zij hebben ons begeleid bij enkele kleinere organisatiewijzigingen, maar helpen ons ook bij individuele cases. Waar nodig schakelen zij andere expertises vanuit AWVN in. Dat biedt meerwaarde. Wij waarderen de korte lijnen, de kwaliteit van de dienstverlening en de snelheid. Daarnaast praten ze ons bij over actuele ontwikkelingen door middel van cursussen en krijgen we informatie via onze accountmanager, Marloes Copal.”

Teamwork

Astrid Zuidinga, arbeidsrechtadvocaat bij AWVN en eerste aanspreekpunt voor Dura Vermeer: “AWVN-advocaten heeft Dura Vermeer een aantal jaren geleden ondersteund in een traject bij UWV. De samenwerking met Dura Vermeer verliep heel soepel. Het was echt teamwork en het was fijn dat de organisatie steeds snel de juiste informatie verschafte. Het traject is positief verlopen. In de latere samenwerking is dat teamwork gebleven. Het contact is open en we durven kritisch naar elkaar te zijn. Dat is mooi.”

Flexibiliteit en werk uit handen

Ook HR-manager Marnix de Weerd van de Divisie Bouw en Vastgoed van Dura Vermeer is zeer te spreken over de inzet van AWVN bij een casus. “Wij hebben bereikt wat ons voor ogen stond. Het was voor ons fijn om ontzorgd te worden. AWVN bracht deskundigheid in en nam ons veel werk uit handen. Daarbij was de snelheid van schakelen heel plezierig; vragen van UWV moesten soms snel beantwoord worden. Dan is het fijn als er flexibiliteit is aan de kant van onze adviseur. AWVN begrijpt dat. Bovendien was het handig dat AWVN kennis heeft van de bouwsector. Juridische kennis, maar ook kennis van de taal en cultuur van onze sector.”

Over Dura Vermeer en inzet AWVN

Dura Vermeer
Met een omzet van ruim 1 miljard euro en circa 2.600 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de top van de Nederlandse bouwindustrie. De onderneming is actief in woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur (wegen-, beton- en waterbouw, spoor) en advies en engineering. Met meer dan dertig werkmaatschappijen is Dura Vermeer landelijk actief.

Inzet AWVN
• Ondersteuning bij adviesaanvragen aan OR en melding collectief ontslag bij UWV
• Begeleiding bij ontslagprocedures bij UWV en kantonrechter
• Opstellen / controleren berekening ontslagvergoedingen
• In kaart brengen uitwisselbaarheid functies
• Advies bij fiscale vragen over WKR en RVU-risico’s
• Advies en ondersteuning in individuele arbeidsrechtelijke dossiers

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden