AWVN 100 jaar

Jongste leden AWVN

Artikel t.g.v. 100-jarig bestaan van AWVN
Artikel t.g.v. 100-jarig bestaan van AWVN

Van origine is AWVN een industriële werkgeversvereniging. Pas in 1995 waren ook niet-industriële bedrijven welkom als lid – maar eigenlijk werd daarmee de feitelijke situatie geformaliseerd: in de jaren zeventig was de voorheen zo heldere scheidslijn tussen industrie en dienstverlening al flink vervaagd. Sindsdien heeft er een enorme verbreding plaatsgevonden. Non-profitorganisaties, overheid, zorg, goededoelenorganisaties, culturele instellingen: tegenwoordig kan iedere werkgever zich bij AWVN aansluiten. Hoe het ledenbestand zich steeds vernieuwt, blijkt ook uit onderstaande lijst van jongste leden (opgesteld n.a.v. 100-jarig jubileum in 2019).

 

1. Odin De Nieuwe Band
Oorspronkelijk twee aparte biologische groothandelsbedrijven die sinds vorig jaar zijn samengevoegd. Het nieuwe Odin heeft 21 eigen supermarkten waar je 100% biologische en liefst biodynamische producten vindt, een groothandel (met distributiecentra in Geldermalsen en Marum) en een bezorgdienst. Daarnaast heeft de coöperatie een eigen imkerij en boerderij.

2. Armada Music
Een van de belangrijkste platenlabels in de dance, met in zijn stal grote namen als Fedde le Grand, Dash Berlin en Armin van Buuren. Die laatste wereldberoemde dj heeft het label in 2003 zelf opgericht, samen met Maykel Piron en David Lewis. Het label heeft al zes keer de Best Global Record Label-prijs in de wacht gesleept bij de International Dance Music Awards.

3. LTO Nederland
Land- en Tuinbouworganisatie Nederland vertegenwoordigt maar liefst 50.000 boeren en tuinders, onder wie pluimvee- en varkenshouders, bollen- en bomentelers en akkerbouwers. Het is een samenwerkingsverband van drie regionale boerenorganisaties die sinds 1955 gezamenlijk optrekken. De belangenclub is niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Brussel actief, omdat het landbouwbeleid grotendeels in de Europese Unie wordt vormgegeven.

4. VHIC
Ad van Heijst begon in 1999 Van Heijst Information Consulting, dat nu met vijftig specialisten sterk organisaties adviseert over informatiebeheer. Hun focus ligt daarbij op het vernieuwen van  informatiemanagement. Het bedrijf heeft onder andere een eigen opleidingstak, VHIC Faculty. Oudste dochter Tineke staat nu aan het roer van dit moderne familiebedrijf.

5. Aannemersbedrijf Fried van de Laar
Wederom een familiebedrijf, in 1994 onmiskenbaar begonnen door de naamgever. Fried heeft inmiddels ondersteuning gekregen van zijn zoons Jan en Ben. Voor Fried & zonen is de klant koning en bestaat er geen nee. Het Brabantse bedrijf groeit nog steeds en blinkt uit in het slopen en demonteren van winkelpanden onder hoge tijdsdruk.

6. Upfield Europe
Rij maar mee in de arreslee door de sneeuw…. Kent u ‘m nog? Wij nemen Bona mee… Sinds jaar en dag in handen van levensmiddelengigant Unilever, die Bona met andere bekende boters als Blue Band en Becel eind 2017 in de etalage zette. Upfield Europe is de nieuwe eigenaar van die merken. Een bedrijf dat met z’n tijd mee gaat, afgaand op de slogans. Met Planten zijn de nieuwe koeien maakt Upfield sinds kort reclame voor Becel.

7. United Fish Auctions (UFA)
Overkoepelende organisatie in de visserijsector die in 2000 is ontstaan uit de gemeentelijke visafslagen van Stellendam, Scheveningen en Colijnsplaat. Via de UFA-veilingen worden jaarlijks tonnen vis verkocht die hun weg vinden naar groothandel, horeca en consument.

8. Viggo Service Enablers
Van beveiligers en schoonmakers tot bagage- en vrachtafhandelaars, Viggo heeft alles in huis om een luchthaven optimaal te laten functioneren. Thuisbasis is vliegveld Eindhoven, waar expeditiebedrijf Wassing Transport sinds de jaren ’70 verantwoordelijk was voor de luchtvrachtafhandeling. Uit die basis komt Viggo voort, dat inmiddels ook een vestiging heeft op Schiphol en vanaf 2020 de dienstverlening op de nieuwe luchthaven in Lelystad voor zijn rekening neemt.

9. Codrico Rotterdam
Misschien zegt de naam u niets, maar de fabriek van de graanbewerker vormt een bekende blikvanger in de Rotterdamse skyline. Codrico heeft een grote kubus op het dak die ’s avonds groen licht geeft. Het productiebedrijf is gespecialiseerd in de bewerking van maïs, graan en andere landbouwproducten zoals rijst, tarwe, (kikker)erwten en linzen voor de voedings- en veevoerindustrie.

10. Favorite Gifts
Het laatste familiebedrijf op de nieuwkomerslijst. De naam Favorite Gifts bestaat pas sinds 2009, maar het bedrijf bestaat al sinds 1965, toen Adrie van Helden begon met de verkoop van bedrukte balpennen. Van Helden Relatiegeschenken was geboren. Zoons Joost en Arno runnen nu de tent. De balpen is nog steeds een verkoophit. Voor wie iets anders wil geven: het assortiment beslaat inmiddels duizenden relatiegeschenken.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden