Ruggensteun: feedback & feedforward bevorderen

Feedback is van groot belang voor ontwikkeling en tegelijk zien we dat dit maar bij weinig werkgevers van de grond komt. Willen mensen eigenlijk wel werken in een feedbackcultuur? De sociale veiligheid moet in ieder geval heel goed zijn.

Beschrijving interventie
We maken een vlotte analyse van hoe feedback in de organisatie leeft en welke factoren hierbij van invloed zijn. Hiertoe spreken we met een aantal medewerkers. We toetsen de analyse en schrijven een plan van aanpak op maat. Ingrediënten van deze aanpak zijn: workshops feedback geven en ontvangen, proces implementeren waarin het normaal is je ontwikkelvraag te formuleren en te delen, feedforward te introduceren naast alleen feedback omdat dit laagdrempeliger is, evt. de inzet van een feedbacktool van een samenwerkingspartner van AWVN. Ook organiseren we veelal teamsessies en – omdat goed voorbeeld goed doet volgen – betrekken we de leiders.

Wanneer past u deze interventie toe?
Wanneer medewerkers onvoldoende terugkoppeling ontvangen en/of geven waardoor zij ontwikkelkansen missen.

Wat levert deze interventie op?
Meer relevante feedback voor medewerkers, waardoor zij een versnelling in ontwikkeling doormaken. Feedback is ook een krachtige manier om richting te geven aan een medewerker. Wie feedback geeft, vertaalt daarin heel gericht de koers naar het ervaren gedrag en wat het effect daarvan is.

 

← terug naar de overzichtspagina

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden