RICHTING: compleet overzicht van mogelijkheden

Een veelgehoord signaal van medewerkers die op zoek zijn naar ontwikkelmogelijkheden, is dat zij lastig kunnen vinden wat ze zoeken. Het aanbod is groot, staat verstopt en verspreid, is soms verouderd of onduidelijk omschreven. Heeft de medewerker geschikte ontwikkelmogelijkheden gevonden, dan is lang niet altijd helder wat de procedure is om er gebruik van te maken. Medewerkers kunnen daardoor afhaken. Het is belangrijk om ontwikkelmogelijkheden compleet, aantrekkelijk en overzichtelijk te presenteren.

Beschrijving interventie
AWVN kan organisaties op verschillende manieren helpen:
• Leveren verzamelwebsite of webpagina
• Inrichten vervolgproces
• Verrijken mogelijkheden (AWVN kent veel goede partijen)
• Evaluatie bestaande interventies.

Wanneer past u de interventie toe?
Wanneer blijkt dat medewerkers onvoldoende gebruikmaken van de geboden mogelijkheden op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Wat levert de interventie op?
Meer medewerkers maken meer gebruik van de interventies die nodig zijn voor structurele verbetering van hun duurzame inzetbaarheid.

Extra voor organisaties die Tiptrack hebben
Met Tiptrack regelt u in één keer het overzicht, de actualiteit, de inkoop, het bestel- en betaalproces én de privacy.

Praktijkvoorbeeld
Ruim 12.000 medewerkers grondpersoneel hebben de tool Tiptrack tot hun beschikking om eigen regie op (loopbaan)ontwikkeling te stimuleren en te faciliteren. Via Tiptrack kunnen medewerkers laagdrempelig zoeken en vanuit een individueel budget opleidingen, trainingen en andere producten bestellen die zij zelf nodig achten voor hun duurzame inzetbaarheid. En Tiptrack gaat verder: deze tool helpt KLM-medewerkers ook om hun inzicht te vergroten in werk, ontwikkeling, gezondheid en financiën. Dit inzicht is het beginpunt van verbetering. Uit gebruikersgegevens blijkt dat medewerkers een breed scala aan tests en tools inzetten, zowel in antwoord op de vraag ‘wat kan ik’ als ‘wat wil ik’ en ook op het gebied van gezondheid, vitaliteit en financiën. Inmiddels is het fonds vrijwel volledig benut en heeft ruim 85% van de deelnemers het eigen budget via Tiptrack besteed.

← terug naar de overzichtspagina