14 februari 2020

Verwey-Jonker presenteert onderzoek ‘baancreatie’

Het Verwey-Jonker Instituut in Utrecht presenteert op vrijdagmiddag 6 maart zijn onderzoeksrapport over baancreatie, banen maken voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De onderzoekers gaan die middag in gesprek met werkgevers die aan de slag zijn met baancreatie en enkele deskundigen.

Over het onderzoek
In 2019 heeft het Verwey-Jonker Instituut in opdracht van het Instituut Gak onderzoek gedaan naar ‘baancreatie’. Onder baancreatie verstaan we het creëren van banen voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook het aanpassen en toegankelijk maken van banen voor deze groep valt onder het begrip baancreatie.
Voor het onderzoek heeft Verwey-Jonker bij 40 bedrijven (reguliere bedrijven, sociale ondernemingen, voormalige SW-bedrijven etc.) interviews gehouden en bij een deel van hen bedrijfsbezoeken afgelegd. Op basis van deze gesprekken is duidelijk geworden wat werkt en wat minder goed werkt bij baancreatie.

Belangstellende werkgevers
Het Verwey-Jonker Instituut nodigt ook bedrijven uit die nog willen starten met baancreatie voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie (of er net mee zijn begonnen).
Meer informatie en aanmelden via tjibodh@verwey-jonker.nl.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden