Inclusief werkgeven

Logo AWVN-werkgeverslijnInclusief werkgeven wordt vaak in één adem met de banenafspraak genoemd. Het kabinet en sociale partners hebben hiermee ten doel gesteld dat zij in 2026 in totaal 125 duizend extra banen voor mensen met een beperking gerealiseerd hebben.

Inclusief werkgeven gaat echter niet alleen over mensen met een beperking in dienst nemen, de definitie is breder. Feitelijk gaat het erom dat niemand wordt uitgesloten van de arbeidsmarkt. Dat betekent dat er voor kwetsbare werknemersgroepen – zoals ex-gedetineerden of statushouders – soms extra inspanningen nodig zijn om te voorkomen dat zij aan de kant blijven staan.

De pagina AWVN inclusief is het kennisplatform op het gebied van inclusief werkgeven. Zo vindt u in de Zelfcoach meer informatie over de toegevoegde waarde van inclusief werkgeven en welke stappen u kunt nemen om een inclusieve(re) werkgever te worden. 

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden