AWVN-jaarcongres 2016: Nederland werkt

Logo AWVN-werkgeverslijnDe kansen die AWVN ziet om Nederland snel sterker te maken, vormden het centrale thema van het AWVN-jaarcongres 2016, dat op 10 oktober plaatsvond in TheaterHangaar in Katwijk.

Die liggen op het vlak van de werkgelegenheid (nieuwe bedrijvigheid en nieuw werk creëren), de arbeidsmarkt (écht inclusief maken), de beroepsbevolking (werkenden blijven opleiden) en regionale samenwerking (allianties versterken). Maar dat lukt alleen als we ons vermogen vergroten om de gewenste veranderingen te realiseren. Draagvlak realiseren voor een snelle transitie, is daarmee de vijfde, en misschien wel grootste uitdaging.

Aan het werk. Vijf uitdagingen voor een sterker Nederland

De plannen voor de sociaaleconomische impuls die AWVN voor ogen staat, zijn nader uitgewerkt in ‘Aan het werk. Vijf uitdagingen voor een sterker Nederland’. Het is een oproep aan een nieuw kabinet om het beleid beter te laten aansluiten op initiatieven die overal in Nederland de kop opsteken. Want aan ideeën ontbreekt het niet sinds Nederland herstellende is van een van de diepste economische crises ooit. Ondernemers, burgers, lokale bestuurders en maatschappelijke organisaties zijn niet bij de pakken gaan neerzitten: van onderop heeft zich een nieuwe wereld gevormd.
Een groot deel van het jaarcongres stond dan ook in het teken van deze bottom up-initiatieven die betrekking hebben op één van de door AWVN gesignaleerde uitdagingen. Tijdens het jaarcongres kregen zo’n dertig doeners op vijf verschillende podia de ruimte over hun project te vertellen.

Bundel  AWVN-jaarcongres 2016 Aan het werk

In ‘Aan het werk’ wordt verscheidene keren verwezen naar het investeringsprogramma ‘NL next level’ van VNO-NCW/MKB-Nederland. Dat document kunt u hieronder downloaden.

Externe bron
augustus 2016
Download

 

Artikelen Werkgeven Jaarcongres 2016

AWVN
artikel Werkgeven
september 2016
Download

 

Interviews Wat neemt u mee van vandaag?
Tijdens de nazit vroegen de gastheer van deze dag, Theo Schouwerwou, aan congresgangers: ‘Wat neemt u mee van vandaag?’

0 reacties