Ruimte: persoonlijk ontwikkelbudget

Maken uw medewerkers voldoende gebruik van de geboden mogelijkheden op het gebied van duurzame inzetbaarheid en opleidingen? We zien dat veel werkgevers vanuit duurzaam-inzetbaarheidsbeleid het gebruik van mogelijkheden stimuleren. De redenen waarom medewerkers er weinig gebruik van maken zijn divers: aanbod sluit niet aan bij de doelgroep, niet vindbaar, schaamte, geen keuzehulp, geen inspiratie, weinig aanbod, onduidelijk vervolgproces, enz. Hiervoor is het persoonlijk ontwikkelbudget een goede oplossing.

Beschrijving interventie
Met een persoonlijk opleidingsbudget geeft u medewerkers de ruimte om zelf keuzes te maken en deze onafhankelijk van een leidinggevende te organiseren. AWVN doet we regelmatig onderzoek naar het effect van persoonlijke budgetten en de do’s and don’ts. Ook hebben we een actuele benchmark beschikbaar, zodat we hier gericht over kunnen adviseren.

Wanneer past u deze interventie toe?
Vooral wanneer het gebruik van scholingsmogelijkheden, andere ontwikkelmogelijkheden en interventies te weinig gebruikt worden. Het persoonlijk ontwikkelbudget past ook uitstekend in de moderne organisatie, waarin eigenaarschap steeds meer belegd wordt bij de medewerker zelf. Het stimuleert en faciliteert eigen regie op duurzame inzetbaarheid.

Wat levert deze interventie op?
Medewerkers voelen zich eigenaar en verantwoordelijk voor een zinvolle besteding van hun eigen geld. Dat is een krachtige motivatie om tot actie over te gaan. En een actie die goed past, omdat de medewerker deze zelf gekozen heeft. Kortom, het stimuleert en faciliteert eigen regie op duurzame inzetbaarheid.

 

← terug naar de overzichtspagina

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden