Ruggensteun: inzicht en onderlinge steun team

Een team dat goed functioneert, maakt het verschil in organisaties. Het loont dan ook om te investeren in de onderlinge steun, zodat een team optimaal kan samenwerken en presteren.  Vanuit AWVN werken we met innovatieve interventies.

Beschrijving interventie
Afhankelijk van de situatie kiezen we uit verschillende interventies/werkvormen en begeleidt onze  ervaren facilitator het team. Het doel is om medewerkers zelf tot inzichten te laten komen en de veiligheid in het team te verbeteren waardoor er een vruchtbare bodem ontstaat waarop onderlinge steun kan groeien en men elkaar kan ondersteunen bij bijvoorbeeld uitdagingen. Veel gebruikte werkvormen zijn een managementgame, een positie-innemen-oefening in de ruimte, een kaartspel en de koerskaart, een poster of in digitale variant, waarbij het team verschillende vragen doorloopt en deze kan herhalen.

Wanneer past u deze interventie toe?
Wanneer er meer ruggensteun nodig is op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, werk-/privébalans, gezondheidsuitdagingen of met betrekking tot de werkverdeling en samenwerking.

Wat levert deze interventie op?
Teams worden effectiever, de werksfeer verbetert, medewerkers voelen zich gesteund door hun collega’s en durven zich eerlijker uit te spreken.

 

← terug naar de overzichtspagina

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden