Ruggensteun: dialoogsessie team

Een team waarin het goed loopt, maakt het verschil in organisaties. Een goed teamgesprek voeren, is essentieel. Dit gaat meestal niet vanzelf, zeker in omgevingen waarin de sociale veiligheid niet optimaal is en/of mensen niet gewend zijn zich kwetsbaar op te stellen. Dan kan een dialoogsessie uitkomst brengen.

Beschrijving interventie
Teamcoaching is ook een mogelijkheid, maar bij de dialoogsessie laten we teams zelf met elkaar in gesprek gaan en geven daarbij handige hulpmiddelen. We hebben een toolkit met oefeningen, koerskaartposters en spellen. Afhankelijk van uw wens adviseren wij over de in te zetten middelen. Deze interventie is bedoeld om structureel in te zetten, bijvoorbeeld tijdens een kwartaalmeeting. Zo is het geen eenmalig ‘trucje’, maar komt er een beweging op gang en ontstaat er meer verbinding.

Wanneer past u deze interventie toe?
Maak gebruik van een dialoogsessie, wanneer meer ruggensteun nodig is op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, werk-/privébalans, gezondheidsuitdagingen of met betrekking tot de werkverdeling en samenwerking.

Wat levert deze interventie op?
Teams worden effectiever, de werksfeer verbetert, medewerkers voelen zich gesteund door hun collega’s en durven zich eerlijker uit te spreken.

 

← terug naar de overzichtspagina

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden