17 maart 2022

Terug naar kantoor: drie tips

Yes, we mogen weer naar kantoor! Het thuiswerkadvies is op 15 maart 2022 per direct vervallen. Maar hoe zorgt u voor een soepele terugkeer waarbij alle medewerkers zich goed en veilig voelen? AWVN-beleidsadviseur Mathijs Roodenburg geeft drie tips om de terugkeer in goede banen te leiden.

= tekst gaat door onder de video =

- Drie tips voor terugkeer naar kantoor
  1. Flexibiliteit
    Waarschijnlijk gaan we niet met z’n allen ineens weer naar kantoor, maar gebeurt dat geleidelijk. Experimenteer met elkaar om te ontdekken wat wel en wat niet werkt voor uw organisatie en bespreek dat open. Heb vertrouwen in dit proces en wees niet bang om aanpassingen te maken.
  2. Geef vorm aan hybride werken
    Nu we weer naar kantoor mogen, moeten we een nieuw werkritme ontdekken. Ondanks dat het thuiswerkadvies vervalt, blijft hybride werken populair. Ga daarom in gesprek met uw medewerkers om te ontdekken waar hun behoeften liggen. Wanneer ga je naar kantoor? Welke overleggen blijven digitaal en welke kunnen weer fysiek? Maak bijvoorbeeld afspraken over de momenten waarop je elkaar op kantoor ontmoet.
  3. Veilig naar kantoor
    Het blijft belangrijk om op een veilige manier op kantoor te werken. Heeft u daarom al nagedacht over welke voorzorgsmaatregelen er getroffen kunnen worden om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen en daarmee het verzuim te beperken? Denk bijvoorbeeld aan goede ventilatie op kantoor, het dragen van mondkapjes, de zelftest en het houden van 1,5 meter afstand.
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden