20 juni 2022

Een dag uit het leven van een AWVN-advocaat

Ik ben Eva de Graaff en ik ben een van de vijf advocaten van AWVN. Want ja, AWVN heeft haar eigen, full service advocatenkantoor. Wij zijn volledig gespecialiseerd in het arbeidsrecht en werken voor leden van AWVN en leden van de bij AWVN aangesloten branches. Niet alleen op projectbasis, maar ook als huisadvocaat! Wat wij doen als advocaat bij AWVN? Een kort verslag van een dag uit mijn eigen praktijk.

Vandaag ga ik met de trein naar kantoor, de Malietoren in Den Haag. Uitkijkend over de zee op de zeventiende verdieping is dat een fijne plek. En leuk om weer met collega’s op kantoor te kunnen zijn. Niet alleen mijn vier collega-advocaten zie ik daar, maar ik ontmoet ook veel andere adviseurs van AWVN, onder meer collega’s uit het team belonen, fiscaal, internationaal, organisatieadvies en beleid zijn aanwezig.

In de trein ben ik begonnen met het voorbereiden van een workshop over medezeggenschap en arbeidsverhoudingen in Nederland. In het Engels, voor een Duitse CEO van een van onze leden. Altijd leuk om iets te vertellen over hoe dat in ons land werkt. Wij werken voor meerdere internationale bedrijven, ook als huisadvocaat.

Daarna zet ik me aan een juridische check van een arbeidsvoorwaardenregeling. Dit in het kader van de ‘APK’ die wij aanbieden aan al onze leden. Niet onverstandig van deze klant om een check te laten doen. De regeling is oud en er komt nieuwe wetgeving aan die aanpassing nodig maakt.

Vervolgens heb ik een uur ingelast voor telefoontjes. Een daarvan is met een advocaat van een werknemer. In het gesprek onderhandelen we over het einde van de arbeidsovereenkomst. Partijen zijn het niet met elkaar eens over het disfunctioneren van de werknemer. Dat hij ziek is, maakt het niet makkelijk. Toch is er nu een oplossing gevonden. Dat is een lang traject geweest van praten en overleggen. In dit geval is de bereikte oplossing wel duurzamer en goedkoper dan het voeren van een procedure. Twee andere gesprekken zijn met leden die een juridische vraag hebben gesteld via onze Werkgeverslijn. Daarvoor geldt: het eerste half uur is gratis; een service die we ook vanuit ons team leveren. Ten slotte belt een vaste klant tussendoor met een vraag over een frauderende werknemer. Het lijkt erop dat dat een ontslag op staande voet wordt.

Na een gezellige lunch met collega’s zet ik mij aan meerdere zaken die voortvloeien uit een grote reorganisatie. Het gaat om een van onze leden bij wie wij ook huisadvocaat zijn. Geldt de 30%-regeling voor boventallige expats ook tijdens de vrijstelling van werk? Die vraag leg ik even voor aan een collega uit ons team van fiscalisten. Erg fijn dat dat kan, vooral voor de klant.

De laatste uren van de dag besteed ik aan het schrijven van een advies over de juridische basis van een groot harmonisatietraject. Onderdeel daarvan is een werkingssfeeronderzoek.  De advocaten van AWVN zijn hierin gespecialiseerd. Tevreden klap ik aan het einde van de dag mijn laptop dicht en ga ik een wandeling maken in het bos.

Is AWVN binnenkort ook uw huisadvocaat?

voorkant brochureAls grootste werkgeversvereniging heeft AWVN alle HR-expertise in huis. Het ervaren en gespecialiseerde advocatenteam van AWVN staat ook tot uw beschikking. Wij zijn gewend om pragmatisch en snel te adviseren tegen een zeer concurrerende prijs. U bent immers lid van onze vereniging. Bovendien hebben we collega-adviseurs in andere teams die dichtbij zijn én van grote betekenis kunnen zijn. Vaak zitten er aan juridische vraagstukken ook fiscale aspecten, beloningsaspecten en/of functie(waarderings)aspecten. Collega’s met deze kennis kunnen snel worden ingezet.

Dus of het nu gaat om een ziektetraject, disfunctioneren of ontslag op staande voet. Om een grote harmonisatie, reorganisatie of om een werkingssfeeronderzoek, de advocaten van AWVN kunnen u daarin bijstaan, met een grote schat aan kennis, collega’s én data beschikbaar. De bedrijven waar wij huisadvocaat zijn, zijn zeer tevreden. Lees er meer over in de brochure

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden