
Tip. Maak het u zelf eenvoudig: download onderaan deze pagina het recept als PDF!
Ingrediënten voor zo’n twintig dubbele koekjes
200 gram bloem
120 gram maïzena
80 gram poedersuiker
1 tl kaneel
100 gram boter, koud in blokjes gesneden
1 ei
1 eidooier
1 blikje gecondenseerde melk
Bereidingswijze
• Zet voor de karamelvulling het blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water en breng dit aan de kook.
• Laat het water met het blikje erin ongeveer 3 uur koken. Let erop dat het blikje onder water blijft, vul eventueel bij met wat water indien nodig.
• Haal het blikje na 3 uur uit het water en laat het afkoelen.
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Zeef de bloem, maïzena, poedersuiker en kaneel en doe alles in een kom.
• Voeg de boter en eieren toe en kneed tot een zacht deeg ontstaat.
• Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm.
• Steek nu met vormpjes koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
• Bak de koekjes ca. 15 minuten.
• Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
• Roer de karamel door en smeer een dikke laag karamel op een koekje, leg er nog een koekje bovenop en druk deze licht aan.
Log in met de gebruikersnaam die je altijd gebruikt en die bij ons bekend is, maar met het wachtwoord van je bijbehorende werk- school- of privéaccount van Microsoft of Gmail