Exclusief recept voor nòg andere koek

Exclusief voor het AWVN-jaarcongres 2021, door Sarena Solari – winnaar van Heel Holland Bakt 2015: het recept voor brosse kaneelkoeken met karamelvulling.

AWVN-jaarcongres 2021 Sarena Solari recept

Tip. Maak het u zelf eenvoudig: download onderaan deze pagina het recept als PDF!

  • Recept

    Ingrediënten voor zo’n twintig dubbele koekjes

    200 gram bloem
    120 gram maïzena
    80 gram poedersuiker
    1 tl kaneel
    100 gram boter, koud in blokjes gesneden
    1 ei
    1 eidooier
    1 blikje gecondenseerde melk

    Bereidingswijze

    • Zet voor de karamelvulling het blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water en breng dit aan de kook.
    • Laat het water met het blikje erin ongeveer 3 uur koken. Let erop dat het blikje onder water blijft, vul eventueel bij met wat water indien nodig.
    • Haal het blikje na 3 uur uit het water en laat het afkoelen.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Zeef de bloem, maïzena, poedersuiker en kaneel en doe alles in een kom.
    • Voeg de boter en eieren toe en kneed tot een zacht deeg ontstaat.
    • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm.
    • Steek nu met vormpjes koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Bak de koekjes ca. 15 minuten.
    • Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
    • Roer de karamel door en smeer een dikke laag karamel op een koekje, leg er nog een koekje bovenop en druk deze licht aan.