Krapte opgelost als meer mensen meer uren werken?

Hoe kunnen we de koek in Nederland groter en beter maken? Tijdens ons jaarcongres Andere koek! bespraken we andere oplossingen voor de arbeidsmarktkrapte. Bekijk de aftermovie van Andere koek! of bekijk de oplossingen op onze speciale themapagina

Nederland is kampioen deeltijdwerken. Er is geen ander ontwikkeld land ter wereld waar mensen gemiddeld zo weinig uren betaald werk hebben. De deeltijdcultuur zien veel Nederlanders als verworvenheid. Dat zo’n groot deel van de vrouwen werkt, is waarschijnlijk te danken aan onze tolerante houding ten opzichte van deeltijdwerk. Deeltijdbanen maken bovendien de weg naar de arbeidsmarkt vrij voor mensen met een arbeidsbeperking.

Tegelijkertijd hebben bedrijven steeds meer moeite om geschikt personeel te vinden. Het aantal openstaande vacatures is gigantisch; er zijn op dit moment zelfs meer vacatures dan werklozen in Nederland. Daarbij krimpt de beroepsbevolking door vergrijzing. Hoe moet dat in de toekomst, als we het werk ook nog eens met minder mensen moeten doen?

Wat vindt u?

Alleen als meer mensen meer uren gaan werken, kunnen we de krapte op de arbeidsmarkt oplossen.
Bevestig
Tot welke leeftijdscategorie behoort u?
Leeftijd
Volgende
Tot welke sector behoort uw bedrijf?
Sector
Volgende
Wat is het aantal medewerkers in uw vestiging:
Aantal medewerkers
Volgende
Uitslag Alleen als meer mensen meer uren gaan werken, kunnen we de krapte op de arbeidsmarkt oplossen.
0 reacties