09 oktober 2018

De drie grootste misverstanden over onze toekomstagenda

Het AWVN-jaarcongres over de toekomst van werk op 1 oktober 2018 heeft veel reacties losgemaakt. Van ‘AWVN bewijst de politiek een grote dienst’ tot ‘AWVN verklaart de oorlog aan zzp’ers’. Beleidsadviseur Anne Megens zet de reacties op een rij en helpt in deze vlog de drie grootste misverstanden over de toekomstagenda die we aan minister Wouter Koolmees overhandigden de wereld uit.

  1. Willen we een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen?
    Nee, wat we willen is sociale zekerheid voor álle werkenden.
  1. Waarom bemoeien wij ons met zzp’ers?
    Werkgevers zijn ook vaak de opdrachtgevers van zzp’ers. Zzp’ers zijn dagelijks actief in de bedrijven die lid zijn van AWVN. Wij maken ons zorgen: 8 op de 10 zzp’ers is niet verzekerd tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid en dat aantal neemt toe, ook nu de economie goed draait.
  1. Gaat AWVN zieltjes winnen voor vakbonden?
    Nee. We geloven in collectieve afspraken, maar we zien dat de betrokkenheid van werknemers bij die afspraken afneemt. Daarom doen we voorstellen om werknemers anders en directer te betrekken bij de cao.

Toekomst van werk: drie misverstanden

Toekomst van werk: drie misverstanden
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden