Tip. Maak het u zelf eenvoudig: download onderaan deze pagina het recept als PDF!
Ingrediënten voor zo’n twintig dubbele koekjes
200 gram bloem
120 gram maïzena
80 gram poedersuiker
1 tl kaneel
100 gram boter, koud in blokjes gesneden
1 ei
1 eidooier
1 blikje gecondenseerde melk
Bereidingswijze
• Zet voor de karamelvulling het blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water en breng dit aan de kook.
• Laat het water met het blikje erin ongeveer 3 uur koken. Let erop dat het blikje onder water blijft, vul eventueel bij met wat water indien nodig.
• Haal het blikje na 3 uur uit het water en laat het afkoelen.
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Zeef de bloem, maïzena, poedersuiker en kaneel en doe alles in een kom.
• Voeg de boter en eieren toe en kneed tot een zacht deeg ontstaat.
• Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm.
• Steek nu met vormpjes koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
• Bak de koekjes ca. 15 minuten.
• Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
• Roer de karamel door en smeer een dikke laag karamel op een koekje, leg er nog een koekje bovenop en druk deze licht aan.