Home / Vraag van de week

Vraag van de week

Logo AWVN-werkgeverslijnCoronabeleid op de werkvloer: wat is van belang?

Het coronavirus heeft invloed op vrijwel alle facetten van het leven, zo ook op de werkvloer. De aankomende tijd zal de anderhalve meter afstand het ‘nieuwe normaal’ zijn. Deze 1,5-metereconomie brengt echter wel nieuwe spelregels en uitdagingen met zich mee voor u als werkgever.

Nu medewerkers (weer) naar kantoor kunnen gaan, is het van belang dat hen veilige werkomstandigheden wordt geboden. Aandacht is nodig voor de werkomgeving en er moet sprake zijn van duidelijk beleid. Naast goede voorlichting en instructie heeft onderling overleg meerwaarde. Als iedereen inzicht heeft in de nieuwe regels en afspraken, als alle medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht en weten waar ze terecht kunnen met vragen of zorgen, dan schept u goede voorwaarden voor een veilige manier van werken.

Hebt u nog geen duidelijk beleid maar wilt u er snel mee aan de slag? AWVN heeft een handreiking gemaakt met daarin de belangrijkste zaken die u moet regelen bij de transitie van uw bedrijf naar de 1,5-metereconomie. Daarnaast heeft Appical een speciale reboarding-app ontwikkelt om medewerkers op een toegankelijke manier te informeren over het nieuwe bedrijfsspecifieke beleid en de coronamaatregelen vanuit de overheid. AWVN-leden krijgen 1000 euro korting op de installatie van deze reboarding-app. Heeft u interesse? Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, bel 070 8508605 of mail naar werkgeverslijn@awvn.nl.

0 reacties