Home / Vraag van de week

Vraag van de week

Logo AWVN-werkgeverslijnOp vakantie naar een gebied met een oranje reisadvies, en vervolgens in quarantaine… Moet ik als werkgever het loon dan doorbetalen of niet?

Hoofdregel is dat de werkgever het loon moet doorbetalen, tenzij het geheel of gedeeltelijk niet verrichten van de overeengekomen arbeid in redelijkheid voor rekening van de werknemer behoort te komen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij te laat komen of bij werkweigering. Quarantaine ligt normaliter niet in de risicosfeer van de werknemer.

De werknemer die er bewust voor kiest om op vakantie te gaan naar een land met code rood of oranje, kan verwachten dat hij na terugkeer van zijn reis in quarantaine moet. Als de werknemer niet thuis kan werken, betekent dit dat hij zijn arbeid niet kan verrichten. Aangezien de werknemer dit op voorhand weet, kan gesteld worden dat de oorzaak van het niet verrichten van de overeengekomen arbeid in zijn/haar risicosfeer ligt. Dit zou betekenen dat de werkgever tijdens deze periode van quarantaine het loon niet hoeft door te betalen.

Nota bene Inhouding van loon is een zware sanctie en zal in voorkomende gevallen door de werknemer die het overkomt, worden aangevochten. Daarom is het noodzakelijk om uw werknemers vooraf schriftelijk te wijzen op de consequenties van het op vakantie gaan naar een land met code rood of oranje: werknemer moet dan twee weken in quarantaine, en zal indien hij of zij daarom de arbeid niet kan verrichten ook geen loon ontvangen.

Bekijk op deze site ook de pagina met veelgestelde vragen over coronavirus en werk.