Home / Vraag van de week

Vraag van de week

Logo AWVN-werkgeverslijn

Wat zijn de mogelijkheden voor het verstrekken van een thuiswerkvergoeding?

Sinds de coronacrisis wordt er zoveel mogelijk thuis gewerkt. Dit betekent dat de werkgever moet zorgen voor een ergonomische werkplek waar de werknemer veilig thuis kan werken. De werknemer schaft de nodige voorzieningen aan op kosten van de werkgever. Denk aan een groter beeldscherm, een fijne werkstoel, en een bureau. Maar ook extra gebruik van water, gas en elektriciteit komen bij het thuiswerken als extra kostenpost. Uit een berekening van het Nibud blijkt dat het voor een werknemer die vijf dagen per week thuiswerkt ongeveer € 40 per maand kost (€ 2 netto per thuiswerkdag).

Sommige werkgevers willen graag een thuiswerkvergoeding toekennen, ofschoon daartoe geen verplichting bestaat. Dat is minder makkelijk dan het lijkt, want werkgevers lopen hierbij tegen de wettelijke beperkingen in de Werkkostenregeling aan. Een vergoeding verstrekken voor kleine voorzieningen kan onbelast via de Werkkostenregeling, maar dat gaat dan wel ten koste van de vrije ruimte.
Een lichtpuntje is dat voor 2020 de vrije ruimte van de Werkkostenregeling is vergroot: over de eerste € 400.000 van de loonsom, geldt een vrije ruimte van 3% in plaats van 1,7%. Bij overschrijding van de vrije ruimte is de werkgever overigens 80% eindheffing verschuldigd.

0 reacties