15 maart 2017

Werkgeven, voorjaar 2017

Werkgeven is ook als digitaal tijdschrift beschikbaar. Bekijk de digitale versie.

Of download de complete pdf van deze editie. Eerdere edities van Werkgeven vindt u in het archief.

Werkgeven is het vakblad van AWVN en bericht over alle aspecten van het werkgeverschap zoals beloningsvraagstukken, arbeidsrechtelijke kwesties, cao-besprekingen, reorganisaties en fusies, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, functieonderzoek en grensoverschrijdende arbeid.

Werkgeven verschijnt vier keer per jaar, en wordt als papieren versie gratis verspreid onder leden van AWVN en beslissers op het gebied van sociaal beleid. Oplage: 10.000 exemplaren. Direct of indirect lid, maar u ontvangt het blad niet maar bent wel geïnteresseerd in een (gratis) los abonnement? Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, 070 850 86 05, of werkgeverslijn@awvn.nl.

Hieronder een overzicht van de artikelen en rubrieken uit Werkgeven #1, voorjaar 2017.

Jos van Delft

De eerste manager inclusiviteit in Nederland is werkzaam bij cateraar Hutten. ‘Als ik het mijn nichtje en neefje moet uitleggen, zeg ik dat ik er een bedrijf van moet maken waar iedereen met de wil om te werken, in past.’
download artikel

Individueel roosteren

Er wordt veel geschreven over individueel roosteren vanuit het perspectief van de werknemer. Maar wat heeft de werkgever er aan? Zeven redenen waarom individueel roosteren nu juist voor een werkgever heel interessant kan zijn.
download artikel

Ledenonderzoek Wwz

Het nieuwe ontslagrecht zorgt voor meer papierwerk, bemoeilijkt ontslag, verhoogt veelal de kosten ervan, en leidt daardoor niet tot meer arbeidscontracten voor onbepaalde tijd. De uitkomsten van de AWVN-enquête naar de Wwz in de praktijk.
download artikel

De spagaat van HR

Hoe kan HR prestaties, productiviteit en beloning verbinden met zaken als ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en inclusiviteit. Oftewel: hoe ‘hard’ effectief met ‘zacht’ te verbinden? Deze vraag staat centraal tijdens het AWVN-congres dat op 15 juni plaatsvindt. Twee sprekers geven alvast een voorzet.
download artikel

Beleggen in eigen boterham

Medewerkers via aandelen financieel laten participeren in je organisatie. Laten meepraten over beleid en strategie. Samen ondernemen, door ze als het ware eigenaar van een stukje van het bedrijf te laten worden. Hoe werkt medewerkersaandeelhouderschap in de praktijk?
download artikel

Profendo

Eenvoudig zelf functieprofielen en -documenten managen? Zelf functies bouwen? Dat kan met Profendo, de nieuwe online tool van AWVN.
download artikel

Flip the system

De concurrentiepositie verbeteren door de arbeidsverhoudingen radicaal te vernieuwen: flip the system. Van Maanen Foodgroup is een van de organisaties die op deze manier de toekomst het hoofd denkt te kunnen bieden.
download artikel

Zin in werk

De term ‘zingeving’ duikt in relatie tot het werk geregeld op, maar meestal blijft het allemaal wat vaag. Het AWVN-project Zin in werk is een poging om zingeving concreter te maken, en daarmee beter bespreekbaar. De opvattingen van René Gude, voormalig Denker des Vaderlands, vormden daarbij het uitgangspunt.
download artikel

En verder in deze editie van Werkgeven

Duurzame inzetbaarheid dichterbij brengen
Column Harry van de Kraats
downloaden

Geen verschil tussen relatie- en concurrentiebeding
Arbeid en Recht
downloaden

De naïviteit voorbij
Doordenken met Ronald de Leij
downloaden

Loonopschorting en loonstopzetting
Vraag ’t AWVN-werkgeverslijn
downloaden

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden