04 oktober 2018

Werkgeven, herfst 2018


Werkgeven is ook als digitaal tijdschrift beschikbaar. Bekijk de digitale versie.

Of download de complete pdf van deze editie. Eerdere edities van Werkgeven vindt u in het archief.

Werkgeven is het vakblad van AWVN en bericht over alle aspecten van het werkgeverschap zoals beloningsvraagstukken, arbeidsrechtelijke kwesties, cao-besprekingen, reorganisaties en fusies, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, functieonderzoek en grensoverschrijdende arbeid.

Werkgeven verschijnt vier keer per jaar, en wordt als papieren versie gratis verspreid onder leden van AWVN en beslissers op het gebied van sociaal beleid. Oplage: 10.000 exemplaren. Direct of indirect lid, maar u ontvangt het blad niet maar bent wel geïnteresseerd in een (gratis) los abonnement? Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, 070 850 86 05, of werkgeverslijn@awvn.nl.

Hieronder een overzicht van de artikelen en rubrieken uit Werkgeven #3, herfst 2018.

Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland

Haar hele carrière al werkt Marjan van Loon bij dezelfde werkgever. De huidige president-directeur van Shell Nederland, een van de sprekers op het AWVN-jaarcongres 2018, verwacht niet dat komende generaties werkenden haar dat zullen nadoen. Hoe ziet zij de arbeidsmarkt van de toekomst voor zich?

Download dit artikel

AWVN-jaarcongres 2018 | Tien concrete ideeën voor vernieuwing

Tijdens het jaarcongres presenteerde AWVN een toekomstagenda voor de arbeidsmarkt. Tien concrete ideeën voor vernieuwing, verdeeld over drie thema’s waarop snel actie geboden is: meedoen, presteren en organiseren. Een samenvatting daarvan.
Daarnaast een beeldverslag van de bijeenkomst die op 1 oktober in Carré in Amsterdam plaatsvond.

Download dit artikel

Help! Een buitenlandse moeder!

Steeds meer bedrijven hebben een buitenlandse moeder. Wat betekent dat voor de arbeidsverhoudingen, het personeelsbeleid en het werkgeverschap? En hoe ga je daar als HR-directeur mee om?

Download dit artikel

Loopt best goed! | Cao-seizoen 2018

In het cao-jaar 2018 lopen zo’n vierhonderd cao’s af. Hoe gaat het met het vernieuwen van die cao’s? Anders dan de berichten in de media doen vermoeden, is het antwoord: best goed. Het is allemaal een stuk kalmer dan het wellicht lijkt. Een overzicht.

Download dit artikel

Voortdurende aandacht | Inclusief werkgeven

De derde AWVN-trofee voor vernieuwend werkgeven 2018, die voor de inclusieve organisatie, gaat naar Royal Schiphol Group. Voor de brede blik op inclusief werkgeven binnen de eigen organisatie én voor de regierol in het programma Luchtvaart Inclusief.

Download dit artikel

En verder in deze editie van Werkgeven

Inzagerecht onder de AVG
Arbeid en Recht
downloaden

Duurzame arbeidsmarkt
Column Harry van de Kraats
downloaden

Concurrentiebeding
Vraag ’t de AWVN-werkgeverslijn
downloaden

Plankenkoorts
Doordenken met Ronald de Leij
downloaden

De werkplek van…
Stefan Boskamp
downloaden

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden