dinsdag 26 november 2019

Duurzame inzetbaarheid: weet wat uw medewerkers willen

Duurzame inzetbaarheid heeft voor iedereen een andere betekenis. In essentie draait het om werknemers die gedurende hun hele carrière vitaal en gezond kunnen blijven doorwerken. Dat levert de werkgever competente, fitte en gemotiveerde werknemers op, die optimaal bijdragen aan een flexibele en productieve organisatie. Fit betekent ook arbeidsmarktfit en dat is goed nieuws in een tijd dat werknemers niet meer hun hele leven bij één werkgever aan de slag zijn.

Verzuimreductie of talentmanagement: wat is voor u belangrijk?

Voor een medewerker met een jong gezin betekent duurzame inzetbaarheid bijvoorbeeld meer controle over het werkrooster, terwijl een ander eerder denkt aan bijscholing en persoonlijke ontwikkeling. Of in goede gezondheid het pensioen halen. Voor de ene werkgever is verzuimreductie belangrijk, terwijl een ander bezig is met talentmanagement. Daarnaast hebben bijna alle organisaties te maken met technologische veranderingen en vergrijzing. Hoe ga je daarmee om, en hoe betrek je medewerkers hier op een positieve manier bij, zodat ze worden gestimuleerd om te werken aan hun eigen inzetbaarheid in werk dat verandert en zal blijven veranderen? Welke organisatiefactoren bewerkstelligen de intrinsieke motivatie van medewerkers om zelf regie te voeren over hun loopbaan en wat betekent dat voor modern werkgeverschap?

Plan van aanpak kan niet zonder input van medewerkers

Welke aanpak voor duurzame inzetbaarheid het meest effectief is, verschilt sterk per organisatie. Daarom is het essentieel om eerst helder te krijgen wat nu precies het vraagstuk is. Dat kan op verschillende manieren, maar de meest succesvolle zijn die waarbij aan de medewerkers input wordt gevraagd. Alleen zo kun je tot een breed gedragen plan van aanpak komen. In dit webpaper laat AWVN aan de hand van drie voorbeelden zien hoe je erachter kunt komen wat medewerkers willen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Download het webpaper Een goede DI-aanpak? Begin met het stellen van de juiste vragen hier:

contact

Hebt u vragen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties