Home / Publicaties / magazine / Werkgeven, voorjaar 2017
woensdag 15 maart 2017

Werkgeven, voorjaar 2017

Werkgeven is ook als digitaal tijdschrift beschikbaar. Bekijk de digitale versie.

Of download de complete pdf van deze editie. Eerdere edities van Werkgeven vindt u in het archief.

Werkgeven is het vakblad van AWVN en bericht over alle aspecten van het werkgeverschap zoals beloningsvraagstukken, arbeidsrechtelijke kwesties, cao-besprekingen, reorganisaties en fusies, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, functieonderzoek en grensoverschrijdende arbeid.

Werkgeven verschijnt vier keer per jaar, en wordt als papieren versie gratis verspreid onder leden van AWVN en beslissers op het gebied van sociaal beleid. Oplage: 10.000 exemplaren. Direct of indirect lid, maar u ontvangt het blad niet maar bent wel geïnteresseerd in een (gratis) los abonnement? Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, 070 850 86 05, of werkgeverslijn@awvn.nl.

Hieronder een overzicht van de artikelen en rubrieken uit Werkgeven #1, voorjaar 2017.

 • Jos van Delft

  De eerste manager inclusiviteit in Nederland is werkzaam bij cateraar Hutten. ‘Als ik het mijn nichtje en neefje moet uitleggen, zeg ik dat ik er een bedrijf van moet maken waar iedereen met de wil om te werken, in past.’
  download artikel

 • Individueel roosteren

  Er wordt veel geschreven over individueel roosteren vanuit het perspectief van de werknemer. Maar wat heeft de werkgever er aan? Zeven redenen waarom individueel roosteren nu juist voor een werkgever heel interessant kan zijn.
  download artikel

 • Ledenonderzoek Wwz

  Het nieuwe ontslagrecht zorgt voor meer papierwerk, bemoeilijkt ontslag, verhoogt veelal de kosten ervan, en leidt daardoor niet tot meer arbeidscontracten voor onbepaalde tijd. De uitkomsten van de AWVN-enquête naar de Wwz in de praktijk.
  download artikel

 • De spagaat van HR

  Hoe kan HR prestaties, productiviteit en beloning verbinden met zaken als ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en inclusiviteit. Oftewel: hoe ‘hard’ effectief met ‘zacht’ te verbinden? Deze vraag staat centraal tijdens het AWVN-congres dat op 15 juni plaatsvindt. Twee sprekers geven alvast een voorzet.
  download artikel

 • Beleggen in eigen boterham

  Medewerkers via aandelen financieel laten participeren in je organisatie. Laten meepraten over beleid en strategie. Samen ondernemen, door ze als het ware eigenaar van een stukje van het bedrijf te laten worden. Hoe werkt medewerkersaandeelhouderschap in de praktijk?
  download artikel

 • Profendo

  Eenvoudig zelf functieprofielen en -documenten managen? Zelf functies bouwen? Dat kan met Profendo, de nieuwe online tool van AWVN.
  download artikel

 • Flip the system

  De concurrentiepositie verbeteren door de arbeidsverhoudingen radicaal te vernieuwen: flip the system. Van Maanen Foodgroup is een van de organisaties die op deze manier de toekomst het hoofd denkt te kunnen bieden.
  download artikel

 • Zin in werk

  De term ‘zingeving’ duikt in relatie tot het werk geregeld op, maar meestal blijft het allemaal wat vaag. Het AWVN-project Zin in werk is een poging om zingeving concreter te maken, en daarmee beter bespreekbaar. De opvattingen van René Gude, voormalig Denker des Vaderlands, vormden daarbij het uitgangspunt.
  download artikel

 • En verder in deze editie van Werkgeven

  Duurzame inzetbaarheid dichterbij brengen
  Column Harry van de Kraats
  downloaden

  Geen verschil tussen relatie- en concurrentiebeding
  Arbeid en Recht
  downloaden

  De naïviteit voorbij
  Doordenken met Ronald de Leij
  downloaden

  Loonopschorting en loonstopzetting
  Vraag ’t AWVN-werkgeverslijn
  downloaden

Tags: Werkgeven