24 oktober 2019

Waardevol werkgeven: drie pijlers onder het werkgeven in de toekomst

Werkgeven maakt onze economie sterk en de maatschappij stabiel. Dat hebben we in 100 jaar AWVN geleerd. Werkgeven staat echter wel onder druk.
Het is tijd voor drie nieuwe pijlers onder werkgeven. Werkgevers moeten mensgerichter worden en HR heeft daarin de sleutelpositie. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de factor mens binnen de organisatie minstens net zo belangrijk wordt als de factor geld. En HR moet ook naar zichzelf kijken. Speel beter in op de veranderende behoeftes van al je medewerkers. Werkgevers moeten meer investeren in arbeidsverhoudingen bijvoorbeeld door te experimenteren met andere vormen van de cao en door meer te onderhandelen vanuit het gezamenlijk belang. De toekomst moet een veel grotere rol gaan spelen in het overleg. De overheid moet rechten en plichten losknippen van de contractvorm. Dat geeft zekerheid aan alle werkenden waardoor het voor werkgevers makkelijker wordt om aantrekkelijk te zijn voor alle werkenden. Nederland is toe aan een nieuw sociaal stelsel.

Hieronder bekijkt u de animatie, als u meer wilt weten, download dan het essay Waardevol werkgeven.

Waardevol werkgeven: drie pijlers onder het werkgeven van de toekomst

Waardevol werkgeven: drie pijlers onder het werkgeven van de toekomst
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden