21 juni 2024

Pensioenflits | Pensioendashboard geeft inzicht in afspraken nieuwe pensioenregeling

Pensioenflits:
actuele pensioenkwesties
op begrijpelijke wijze
toegelicht en uitgediept

AWVN wil haar leden graag goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen op pensioengebied en de gevolgen voor hen. AWVN-pensioenexperts organiseren daarom maandelijkse korte online-bijeenkomsten: de Pensioenflits. Elke bijeenkomst duurt 30 minuten. De experts nemen u op hoofdlijnen mee in de veranderingen binnen het pensioenstelsel en vertellen u hoe u zich hier adequaat op kunt voorbereiden.

Pensioendashboard voor inzicht in afspraken van sociale partners over nieuwe pensioenregeling


Op vrijdag 21 juni organiseert het adviesteam Pensioenen van 9.30 tot 10.00 uur weer een editie van
Pensioenflits.

Werkgevers met een pensioenregeling bij een pensioenfonds moeten uiterlijk 1 januari 2025 definitieve afspraken hebben gemaakt over de nieuwe pensioenregelingen en vastleggen in een ‘transitieplan’.

Het pensioenteam van AWVN heeft het pensioendashboard ontwikkeld. Met het AWVN-pensioendashboard monitort AWVN de overgang van pensioenfondsen naar het nieuwe pensioenstelsel. Hierin tonen wij de afspraken van sociale partners over de nieuwe pensioenregeling en de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. De eerste 30 transitieplannen zijn gepubliceerd.

Pensioenadviseur Wim Hoogendoorn geeft – aan de hand van het pensioendashboard – inzicht in de gemaakte afspraken, onder meer over de hoogte van de totale premie (werkgever- en werknemerspremie) die sociale partners besteden aan de arbeidsvoorwaarde pensioen, de verdeling werkgever- en werknemerspremie, de soort premieregeling (flexibele of solidaire premieregeling), de beoogde transitiedatum naar het nieuwe pensioenstelsel, de hoogte van het nabestaandenpensioen en de compensatie.

Deelnemen?
Wilt u deelnemen? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een link om deel te nemen.
Heeft u nog vragen over deze Pensioenflits, neem dan contact op met Frederique Zeemans (f.zeemans@awvn.nl).

Doelgroep
In het bijzonder HR- of finance functionarissen die pensioen in hun portefeuille hebben.
Pensioenflits richt zich uitsluitend op directe en indirecte leden van AWVN.

AWVN-cursus, AWVN-masterclass, AWVN-bijeenkomst, AWVN-webinarAWVN-cursus, AWVN-masterclass, AWVN-bijeenkomst, AWVN-webinarKosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Pensioenflits is uitsluitend voor directe en indirecte leden van AWVN toegankelijk.

Deelnemen
Dat kan door u door u te registreren via onderstaand formulier. Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail met een deelnemerslink. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Vragen over Pensioenflits?

Neem contact op met Frederique Zeemans (f.zeemans@awvn.nl).

Aanmelden (u moet hiervoor ingelogd zijn)

Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
Login

Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
Registratie
Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden