Terug naar de werkvloer met reboarding-app van Appical

Ledenvoordeel AWVN
Hebt u interesse in de reboarding-app en bent u (indirect) lid van AWVN? Dan krijgt u €1000 korting op de aanschaf van deze handige tool. In plaats van €3000 euro betaalt u als AWVN-lid €2000 voor de installatie. Wilt u gebruik maken van deze aantrekkelijke korting? Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, werkgeverslijn@awvn.nl of tel. 070 850 86 05.

Hoe kunnen medewerkers straks met een gerust hart weer naar hun werk in deze 1,5-metereconomie’? Om de terugkeer van medewerkers op de werkplek te vereenvoudigen, heeft Appical een speciale reboarding-app ontwikkeld. Deze app ondersteunt organisaties op een laagdrempelige manier om medewerkers te informeren over het nieuwe bedrijfsspecifieke beleid en de coronamaatregelen vanuit de overheid. AWVN-leden krijgen 1000 euro korting op de installatie van deze reboarding-app.

Terugkeren naar de oude werksituatie zit er voorlopig niet in. De 1,5-metereconomie zal de komende jaren waarschijnlijk het ‘nieuwe normaal’ zijn. Werkgevers staan hierdoor voor een grote uitdaging. Zonder goedgekeurd protocol door de overheid mogen bedrijven hun deuren niet heropenen. Zo moeten er regels komen omtrent hygiëne- en beschermingsmaatregelen op basis van de richtlijnen vanuit de overheid (RIVM, Ministerie van VWS en WHO). Wanneer medewerkers mogen terugkeren naar de werkplek, moeten zij kennismaken met de organisatie in de nieuwe vorm en de daarbij behorende bedrijfsprotocollen.

Als specialist in het inwerken van medewerkers en het ontwikkelen van onboarding programma’s zet Appical haar kennis in om bedrijven te ondersteunen bij het ‘herinwerken’ van medewerkers via een app. Oftewel: het ‘reboarden’ van werknemers.

Medewerkers makkelijk informeren en kennis toetsen
De reboarding-app van Appical bevat verschillende functionaliteiten om medewerkers op efficiënte wijze te informeren over de nieuwe realiteit op de werkplek. In de app kunnen medewerkers via interactieve content de verplichte protocollen op het gebied van veiligheids- en hygiënevoorschriften doorlopen in de vorm van video’s, quizzen en checklisten.

“Het voordeel van deze app is dat medewerkers gemakkelijk en overal toegang krijgen tot relevante informatie,” aldus Peter Straatsma, CCO van Appical. “Je kunt op een schaalbare manier communiceren, zowel op bedrijfs- als afdelingsniveau.”

“AWVN wil haar leden altijd voorzien van goede adviezen en vernieuwende tools,” zegt Renske Rietbergen, directeur HR-innovatie bij AWVN. “Daarom zijn wij nu een samenwerking met Appical aangegaan. Zij hebben een mooie tool ontwikkeld die het werkgevers makkelijker maakt om over reboarding te communiceren met hun medewerkers.”

Bedrijven kunnen vervolgens de kennis van hun medewerkers meten en rapporteren via het platform. Zo kunnen ze direct aantonen dat hun medewerkers op de hoogte zijn én blijven van het volledige protocol.

Van MKB tot corporates
De reboarding-app is ontwikkeld voor alle bedrijven die zijn geraakt door de effecten van de coronacrisis, waaronder bedrijven die gedeeltelijk of zelfs geheel gesloten zijn en zich voorbereiden op heropening na versoepeling van de landelijke maatregelen. Te denken valt aan meerdere grotere hotel- en retailketens, overheidsinstanties en bedrijven in de zakelijke dienstverlening.

Meer weten over de reboarding-app en het aanbod voor AWVN-leden?
Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, werkgeverslijn@awvn.nl of tel. 070 850 86 05.

  • Over Appical

    Appical is sinds 2012 specialist op het gebied van HR-software en ontwikkelde eerder een onboarding platform dat wordt gebruikt in meer dan 120 landen. Appical is ISO-gecertificeerd en bedient momenteel een klantenbestand van meer dan 300 bedrijven, waaronder ASML, HP, Heineken, KLM, Ministerie van VWS, NS en verschillende gemeentes.

  • Over de reboarding-app

    In deze video krijgt u een korte uitleg over de werking van de reboarding-app die Appical heeft ontwikkeld om de terugkeer van medewerkers naar de werkvloer soepel te laten verlopen.
    Bekijk de video

Waarom werkt AWVN samen met Appical?
Waarom werkt AWVN samen met Appical?
0 reacties