dinsdag 20 november 2018

Wordt Saskia Breukels Legal Woman of the Year?

AWVN-advocaat Saskia Breukels zit bij de laatste drie kanshebbers op de titel Legal Woman of the Year 2018. Op donderdag 29 november moet zij haar nominatie ‘verdedigen’ tijdens de verkiezingsbijeenkomst in Amsterdam. Onze stem heeft ze, maar weet zij ook de vakjury voor zich te winnen? Vier vragen aan de oprichtster van AWVN-advocaten.

Waarom moet jij de titel winnen? Met het team advocaten hebben we een heel sterke propositie neergezet; samen met anderen binnen én buiten onze organisatie leveren we een belangrijke bijdrage aan het oplossen van problemen bij werkgevers. Dat laat ik graag zien op dit podium.

Waarom heeft AWVN eigenlijk een eigen advocatenpraktijk? Op verzoek van onze leden zijn we daarmee begonnen, nu bijna 12,5 jaar geleden. Er was behoefte aan gespecialiseerde advocaten die breed zicht hebben op de bedrijven en branches die we adviseren. Dat we vanuit AWVN opereren, geeft ons meer kennis van andere onderwerpen dan alleen de juridische. Zo weet je bijvoorbeeld hoe arbeidsvoorwaarden tot stand komen en welke belangen er spelen aan de onderhandelingstafel. Die kennis krijgen we van onze collega’s die dagelijks met die onderwerpen bezig zijn.

Hoe bereid je je voor? Ik focus me op wat ik wil zeggen tijdens de pitch van twee minuten op 29 november. Naast een spannende vind ik dit ook een heel leuke periode. De nominatie dwingt me na te denken over wat een eigen advocatenkantoor AWVN heeft gebracht, maar ook wat het mijn team en mijzelf heeft gebracht.

Wat ga je doen als je de titel wint? Ik zal alle betrokkenen bedanken voor hun stem en hun vertrouwen. En ik ga op dezelfde manier verder, door met ons advocatenteam met veel plezier onze leden te ondersteunen. Ook als ik de titel niet win, geeft die nominatie me al heel veel energie. Ik heb al zoveel leuke reacties gekregen, van collega’s, cliënten en van leden. Dat ik ben genomineerd door mijn team en mijn manager, is voor mij een prijs op zich.

Meer informatie over de verkiezing Legal Woman of the Year en de andere genomineerden vindt u hier.

0 reacties