dinsdag 26 maart 2019

Winnaars Challenge technologie voor inclusie bekend

Technologie ontwikkelen en inzetten om mensen met een beperking te ondersteunen bij hun werk, dat was de challenge, die de Coalitie voor Technologie en Inclusie (CTI) vorig jaar uitschreef. Werkgevers, technologieontwikkelaars, werknemers en hun ondersteuners konden hiervoor een voorstel indienen. Zeven van de 24 inzendingen zijn geselecteerd.

De aanvragen zijn beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van Bernard ter Haar (DG SZW en partner in de CTI), waarin ook AWVN zitting had. Uit de 24 inzendingen heeft de jury er zeven geselecteerd die van UWV subsidie krijgen voor de uitwerking van hun voorstel in een pilot. De meeste pilots zullen eind 2019 zijn afgerond.

De bedoeling van de zeven pilots is om te laten zien wat het betekent om technologie op de werkvloer in te zetten voor mensen met een beperking en te leren wat de impact is op de toegankelijkheid van werk, de kwaliteit van werk en de economische haalbaarheid. Verder wil de CTI leren welke (externe) barrières een verdere opschaling in de weg staan en wie met die barrières aan de slag moet gaan.

Lees hier het bericht van de CTI met de beschrijving van de zeven winnende inzendingen

0 reacties