Home / Nieuws / Steeds meer inclusieve werkgevers gemakkelijk vindbaar
woensdag 13 maart 2019

Steeds meer inclusieve werkgevers gemakkelijk vindbaar

Laat u inspireren en motiveren door een of meer van de ca. 500 inclusieve werkgevers die AWVN al bijeenbracht in een gemakkelijk doorzoekbare database. Vind collega’s in uw sector of regio die al ruimte maken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, om mee te sparren over uw eerste stap.

Een jaar geleden lanceerde AWVN de Nationale voorbeeldenbank inclusief werkgeven (NVB). Daarin verzamelen we informatie van bedrijven, die werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan het werk hebben. Hiermee willen we werkgevers inspireren, die ook een stap willen zetten naar een inclusieve arbeidsmarkt.

Gemakkelijk doorzoekbaar
De voorbeelden zijn gemakkelijk doorzoekbaar: op thema (bijv. ‘waardecreatie’ of ‘begeleiden van kandidaten’), sector en arbeidsmarktregio. En ook op de manier, waarop deze bedrijven de werkzoekenden aan werk helpen. Dan gaat het bijv. om functiecreatie, jobcarving of het aanpassen van de werving en selectie.

Uw organisatie ook in de NVB?
Bent u een inclusieve werkgever en staat u nog niet in de NVB, maar wilt u dat wel – om te laten zien dat u ook ruimte maakt voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Als u dit formulier invult, voegen wij uw organisatie toe aan onze database.