maandag 17 september 2018

Looneis FNV is achterhaald

De looneis die de FNV vandaag stelt, is bij voorbaat al achterhaald. De tijd dat een centrale looneis ook maar enige betekenis heeft aan de onderhandelingstafels, ligt ver achter ons.

Dat stelt werkgeversvereniging AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaardenadviseur van werkgevers. AWVN is betrokken bij het merendeel van alle 850 Nederlandse cao’s en bij een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaardenregelingen in Nederland.

Volgens AWVN laat de praktijk van de cao-onderhandelingen al jaren zien dat onderhandelaars zich vooral laten leiden door de situatie in bedrijf en bedrijfstak en maken zij afspraken die daarbij passen.

De FNV maakte vandaag bekend in 2019 5 procent loonsverhoging voor alle werkenden te willen. In 2019 lopen meer dan 300 cao’s af voor bijna 3 miljoen werkenden.
In 2018 ligt het gemiddelde van de loonafspraken momenteel op 2,3 procent. In de resterende maanden van 2018 staan nog ruim 190 cao’s op de agenda.

Einde persbericht

AWVN publiceert op 1 oktober tijdens haar jaarcongres nieuwe voorstellen voor verbetering van de arbeidsmarkt. Meer informatie over het congres

Kijk voor de meest actuele cao-informatie en interessante grafieken op de speciale AWVN-website cao-kijker

Inlichtingen over dit persbericht:
Jannes van der Velde, 06 109 133 07, j.velde@awvn.nl

0 reacties
Tags: looneis