Home / Persbericht / Loonafspraken juli gelijk aan jaargemiddelde
dinsdag 21 augustus 2018

Loonafspraken juli gelijk aan jaargemiddelde

Het gemiddelde van in juli gemaakte loonafspraken bedroeg 2,26 procent. Daarmee is het juli-gemiddelde gelijk aan het gemiddelde van heel 2018.

Dat meldt werkgeversvereniging AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden¬adviseur van werkgevers, in het juli-bericht over het verloop van het cao-seizoen. AWVN is betrokken bij het merendeel van alle 850 Nederlandse cao’s en bij een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaardenregelingen in Nederland.

In juli 2018 kwamen 27 nieuwe cao’s tot stand. In juli en juni viel de gemiddeld afgesproken contractloonstijging iets lager uit dan in de maanden april en mei, toen de loonafspraken gemiddeld rond de 2,5 procent uitkwamen. Het is volgens AWVN nog te vroeg om te stellen dat er sprake is van een stagnatie van het stijgingsniveau. Voor heel 2018 staat het gemiddelde van nieuwe afspraken op 2,27 procent per twaalf maanden.

In 2018 lopen in totaal 389 cao’s af voor 2,5 miljoen werknemers. Daarvan werden in de eerste zeven maanden van 2018 190 cao’s vernieuwd voor 1,7 miljoen werknemers. Het tempo waarin cao’s worden vernieuwd, ligt in lijn met dat van andere jaren.

Het cao-seizoen in één oogopslag
Aantal afgesloten akkoorden en gemiddelde afgesproken loonstijging per afsluitmaand (exclusief incidentele loonsverhogingen).

Einde bericht

Kijk voor de meest actuele cao-informatie en interessante grafieken op de cao-kijker, de speciale AWVN-website

Inlichtingen
Jannes van der Velde, 06 109 133 07, j.velde@awvn.nl

0 reacties